Τέλος μέχρι το 2025 τα ρυπογόνα ΙΧ στην Ολλανδία;

Πέτρος Πιτσίνης
Τέλος μέχρι το 2025 τα ρυπογόνα ΙΧ στην Ολλανδία;
Σε εννέα χρόνια από τώρα, μέρος του κοινοβουλίου της Ευρωπαϊκής χώρας έχει βάλει στόχο να καταργήσει τα μοντέλα με κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης, περιορίζοντας σημαντικά τις επιλογές των αγοραστών.

Τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης έχει βάλει στο στόχαστρό της μια μερίδα του Ολλανδικού κοινοβουλίου, καθώς αυτή σκέφτεται την κατάργησή τους από την αγορά μέχρι και το 2025. Παρά τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν από αρκετούς, φαίνεται ότι μπορεί το σενάριο να γίνει πραγματικότητα, με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές να μη μπορούν να πωλούν τα αυτοκίνητά τους, αν αυτά δεν χρησιμοποιούν για την κίνησή τους ηλεκτρικό ρεύμα ή υδρογόνο.

Πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την πρόταση ως αισιόδοξη και ανέφικτη, τουλάχιστον στο τόσο άμεσο μέλλον, όμως για την ώρα είναι δύσκολο να προβλεφθεί η εξέλιξη των πραγμάτων. Σίγουρα η κατάργηση των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων θα πλήξει την αγορά του αυτοκινήτου ακόμη και αν έχει συσταθεί ένα επαρκές δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών μοντέλων και ένα αντίστοιχο ανεφοδιασμού για τα αυτοκίνητα υδρογόνου, υποδομές που σίγουρα θα ακολουθήσουν αν το σενάριο θέλει να χαρακτηριστεί ως ρεαλιστικό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!