Αυτή είναι η ταχύτερη Bentley όλων των εποχών!

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτή είναι η ταχύτερη Bentley όλων των εποχών!
Η ανανεωμένη Continental GT Speed που μόλις παρουσιάστηκε είναι το πιο γρήγορο μοντέλο που έχουμε δει ποτέ από την Bentley, με 642 ίππους και τελική ταχύτητα άνω των 330 χλμ./ώρα!

Η Bentley είναι μια εταιρεία που ανέκαθεν παρουσίαζε μοντέλα με κύρια γνωρίσματά τους την πολυτέλεια και την ποιότητα κατασκευής, όμως ποτέ δεν άφηνε σε δεύτερη μοίρα τις επιδόσεις. Η Continental GT Speed είναι ένα ακόμη παράδειγμα, καθώς κατακτά τον τίτλο του πιο ισχυρού μοντέλου παραγωγής της Bentley! Σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ο W12 κινητήρας της των 6.0 λίτρων αποδίδει 642 ίππους (+8) και 840 Nm ροπής (+20). Ως αποτέλεσμα, επιταχύνει καταιγιστικά και φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα, συνεχίζοντας ακάθεκτη μέχρι και τα 332 χλμ./ώρα της τελικής της ταχύτητας.

Αισθητικά, αποπνέει το κύρος που επιβάλει το σήμα που φέρει στη μάσκα και παράλληλα, φροντίζει να δηλώνει την διαφορετική της ταυτότητα. Ειδικά στην έκδοση GT Speed Black Edition το χρώμιο καταργείται και υιοθετείται ένας μαύρος τόνος στα διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία συναντάμε στο περίγραμμα των παραθύρων και των φωτιστικών σωμάτων.

Η χρωματική αντίθεση μπορεί να συνεχιστεί και στο εμπρός σπλίτερ, στις πλευρικές «ποδιές» και στον πίσω διαχύτη με τέσσερα διαφορετικά χρώματα, το ένα εκ των οποίων είναι εντελώς νέο, ονομάζεται Cyber Yellow και μπορεί να διακριθεί και στις φωτογραφίες. Κερασάκι στην τούρτα της εξωτερικής εμφάνισης, οι επιβλητικές ζάντες των 21 ιντσών σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, ενώ οι δαγκάνες των φρένων πίσω από αυτές μπορούν να είναι επίσης μαύρες, ή κόκκινες. Στο εσωτερικό, οι διαφορές είναι λιγότερες και περιορίζονται στην ευχάριστη διχρωμία των καθισμάτων και των διακοσμητικών, μαζί με ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες στην κεντρική κονσόλα και στο ταμπλό. Οι GT Speed και GT Speed Black Edition είναι επίσης διαθέσιμες σε κάμπριο παραλλαγή, με τα πρώτα αυτοκίνητα να συναντούν τους -τυχερούς- ιδιοκτήτες τους το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!