Πρόταση για συνάθροιση χρόνων στις κατατακτήριες

Πρόταση για συνάθροιση χρόνων στις κατατακτήριες

Οι Έκλεστοουν, Τοντ πρότειναν να συναθροίζονται οι δύο καλύτεροι χρόνοι του κάθε οδηγού σε κάθε περίοδο για να προκύπτει η κατάταξη στις κατατακτήριες δοκιμές, κάτι που ήδη έχει προκαλέσει τις πρώτες αντιδράσεις.

Πρόταση για συνάθροιση χρόνων στις κατατακτήριες

Τη λύση στο θέμα που αφορά το νέο φορμάτ των κατατακτηρίων δοκιμών ψάχνουν να βρουν οι ιθύνοντες της Formula1. Συμφωνία δεν υπήρξε στη συνάντηση της Κυριακής (3/4) μεταξύ ομάδων, διοίκησης του σπορ, FIA και Pirelli, με νέα συνάντηση να ορίζεται για την Πέμπτη (7/4). Ενόψει αυτής άπαντες έχουν να σκεφτούν την πρόταση των Μπέρνι Έκλεστοουν και Ζαν Τοντ.

Οι δυο τους δε θέλησαν να ισχύσει το φορμάτ που ίσχυε μέχρι πέρυσι και πρότειναν να συναθροίζονται οι δύο καλύτεροι χρόνοι του κάθε οδηγού σε κάθε περίοδο των κατατακτηρίων δοκιμών. Βέβαια, είναι απορίας άξιο αν αυτό θα κάνει καλύτερα τα πράγματα, καθώς μπορεί η δράση εντός πίστας να μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρόταση έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες αντιδράσεις. «Είναι σκ... ιδέα για τη Formula1 το φορμάτ που προτάθηκε. Είναι ώρα να πάμε στο τσίρκο. Είναι καλή ιδέα, αν θες να συμβαίνουν τυχαία πράγματα, αλλά η Formula1 θα έπρπεπε να έχει να κάνει με τους αγώνες», ανέφερε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο Sky Sports.

«Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι αυτός ο ένας τέλειος γύρος. Το να έχουμε συνάθροιση ακούγεται περισσότερο σαν αγώνες αντοχής. Δε θα το ήθελα και τόσο αυτό», είπε, από τη μεριά του, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Έτσι, απομένει να δούμε την Πέμπτη αν θα υπάρξει συμφωνία ή αν οδεύουμε σε ακόμα ένα Γκραν Πρι (Κίνας το τριήμερο 15-17 Απριλίου) με το ισχύον φορμάτ κατατακτηρίων δοκιμών.

Best of internet