Άφησε το πετάλι και πάτησε το γκάζι

Γιώργος Βαρίνος
Άφησε το πετάλι και πάτησε το γκάζι
Ο Βρετανός ολυμπιονίκης της ποδηλασίας σερ Κρις Χόι, θα συμμετάσχει με Nissan στον διάσημο αγώνα αντοχής 24 ωρών του Λε Μαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κλασικός αθλητισμός τροφοδοτεί με πετυχημένους οδηγούς τα μηχανοκίνητα σπορ. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο εννιά φορές πρωταθλητής στο WRC Σεμπάστιαν Λεμπ, που άφησε την ενόργανη γυμναστική για το κάθισμα ενός αγωνιστικού.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο έντεκα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας -με τα περισσότερα μετάλλια σε ολυμπιακούς αγώνες στο συγκεκριμένο άθλημα- θα αγωνιστεί με τη Nissan στο φημισμένο αγώνα αντοχής του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η αρχή έγινε όταν η Nissan, θέλοντας να συνδέσει τον ρόλο της ως χορηγού στην ολυμπιακή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, έδωσε για πρώτη φορά στον Χόι ένα GT3 GT-R NISMO, ώστε να συμμετάσχει στο βρετανικό πρωτάθλημα του 2014. Στη συνέχεια, ο Χόι πέρασε από το εντατικό πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών αγώνων της Nissan για το GT Academy, όπου δεινοί video gamers εκπαιδεύονται να γίνουν επαγγελματίες οδηγοί αγώνων.

Στην παρθενική του σεζόν πέρυσι στο ευρωπαϊκό Le Mans, ο Χόι κατέλαβε μια θέση στο βάθρο με το νέο πρωτότυπο της κατηγορίας LMP3, που εφοδιάζεται με κινητήρα της Nissan. Επιπλέον, ο Χόι σημείωσε νίκες σε τρεις από τους τέσσερις πρώτους αγώνες στην ομάδα της LNT, με ένα Ginetta και κινητήρα Nissan. Με συνοδηγό τον Τσάρλι Ρόμπερτσον, κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο του οδηγών στην κατηγορία LMP3.

Για το 2016 ο Χόι θα οδηγήσει το Ligier JS με κινητήρα της Nissan, στην έναρξη των δύο γύρων του ευρωπαϊκού Le Mans. Την ομάδα θα συμπληρώσουν ο Αντρέα Πιζιτόλα και o Μίκαελ Μιούνεμαν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!