Έχασε το βάθρο, κέρδισε τιμωρία

Γιώργος Βαρίνος
Έχασε το βάθρο, κέρδισε τιμωρία
Με τρεις θέσεις στο σχηματισμό εκκίνησης του επόμενου αγώνα τιμωρήθηκε ο Ιανόνε, για την «πατάτα» που έκανε στην Αργεντινή.

Η σφαλιάρα που έδωσε στην ομάδα του, τη Ducati, και το δώρο στο Ρόσι δεν ήταν τα μόνα αποτελέσματα της βλακώδους, όπως αποδείχτηκε, προσπάθειας του Ιανόνε να προσπεράσει τον Ντοβιτσιόζο στον τελευταίο γύρο του αγώνα της Αργεντινής, που είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση και των δύο.

Οι αγωνοδίκες, αφού έλαβαν υπόψη τους όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, αποφάνθηκαν ότι η κίνηση του Ιανόνε να προσπεράσει τον team mate του ήταν ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη. Έτσι, του έδωσαν το πικρό ποτήρι της ποινής στέρησης τριών θέσεων στο grid του επόμενου αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8-10 Απριλίου στο Τέξας των ΗΠΑ. Επίσης, έλαβε και ένα βαθμό ποινής στην άδειά του. Έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τον Ιταλό αναβάτη.

Ο ανταγωνισμός των δύο οδηγών της Ducati ξεπέρασε τα εσκαμμένα και αυτό ίσως οφείλεται στις φήμες ότι κάποιος θα πάρει την άγουσα το 2017, εν όψει του ερχομού του Λορένθο στην κόκκινη ομάδα, που θεωρείται σχεδόν σίγουρη. Με αυτή του την ενέργεια, ο Ιανόνε μάλλον επιβεβαίωσε ποιος θα είναι αυτός που θα δει την κόκκινη κάρτα του χρόνου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!