Μάχη Citroen – Honda στο WTCC (video)

Γιώργος Βαρίνος
Μάχη Citroen – Honda στο WTCC (video)
Με νίκη του οδηγού της Citroen Λόπεζ και επικράτηση στη βαθμολογία των κατασκευαστών για τη Honda, ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας του WTCC.

Στον πρώτο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος αυτοκινήτων τουρισμού WTCC που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Πολ Ρικάρ στη Γαλλία από 1-3 Απριλίου, η περσινή πρωταθλήτρια Citroen βρέθηκε να επικρατεί σε μια πολύ δύσκολη μάχη με την Honda στη βαθμολογία των οδηγών και να χάνει οριακά, για ένα μόλις βαθμό, στην κατάταξη των κατασκευαστών.

Στο πρώτο σκέλος του αγώνα νικητής ήταν ο Ρομπ Χαφ με Honda Civic και δεύτερος ο Μπενάνι με Citroen C-Elysee. Στο δεύτερο και κύριο σκέλος του αγώνα, ο Λόπεζ με Citroen επικράτησε του δεύτερου Μοντέιρο με Honda, και βρέθηκε πρώτος στη βαθμολογία με 38 βαθμούς, έναντι 34 του Μοντέιρο και 33 του Χαφ, που οδηγούν Honda. Αντίθετα, στη βαθμολογία των κατασκευαστών η Honda είναι εμπρός με 84 βαθμούς και μόλις 1 πίσω η Citroen, με 83.

Ο αγώνας είχε πολύ ένταση και συνεχείς επαφές των αυτοκινήτων, τα οποία, καθώς αποδίδουν την ίδια περίπου ισχύ, δύσκολα αφήνουν πίσω τον ανταγωνισμό. Ωστόσο τα συνεχή προσπεράσματα και «τζαρτζαρίσματα» κρατούν πολύ ψηλά το ενδιαφέρον και διαφοροποιούν γύρο με το γύρο την κατάταξη των αυτοκινήτων, με τη νίκη να είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση. Επιπρόσθετα, οι πρώτοι σε κάθε αγώνα έχουν και έξτρα βάρος να φέρουν, με τον Λόπεζ και τη Citroen, για παράδειγμα, να έχουν ένα χάντικαπ 80 κιλών στον εναρκτήριο αγώνα, λόγω της κατάκτησης του περσινού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!