Σε δημοπρασία ένας... Βελοσιράπτορας (video)

Γιώργος Βαρίνος
Σε δημοπρασία ένας... Βελοσιράπτορας (video)
Για καλό σκοπό πωλείται η ειδική έκδοση του Ford Raptor με την ονομασία VelociRaptor, που χάρη στις επεμβάσεις της Hennesey αποδίδει 623 ίππους.

Με τα χρήματα να πηγαίνουν στο ίδρυμα παράλυτων βετεράνων των ΗΠΑ, ο οίκος δημοπρασιών Barrett-Jackson των ΗΠΑ δημοπρατεί το τερατώδες pick up της Ford. Όχι όμως μια οποιαδήποτε εκδοχή του, αλλά το τροποποιημένο από την εταιρεία βελτιώσεων Hennessey VelociRaptor, το οποίο έχει πρωταγωνιστήσει και στη δημοφιλή βρετανική εκπομπή Top Gear.

Το θηριώδες pick up διαθέτει ένα V8 κινητήρα βενζίνης 6,2 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια turbo αποδίδει 623 ίππους. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω ή κατ’ επιλογή σε όλους τους τροχούς, μέσω μπλοκέ διαφορικού και το κιβώτιο είναι αυτόματο έξι σχέσεων. Παρά το τεράστιο βάρος της κατασκευής που ξεπερνά κατά πολύ τους 2 τόνους, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 5,2 δευτερολέπτων. Αντίθετα, η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένα στα 180 χλμ./ώρα, για λόγους ασφαλείας.

Όπως μπορείτε να δείτε τόσο στο σχετικό video του Top Gear όσο και σε αυτό της Hennessey, το VelociRaptor είναι μια μηχανή παραγωγής αδρεναλίνης, καθώς ισιώνει τα πάντα στο πέρασμά του και προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις οδήγησης, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Ας ελπίσουμε ότι οι πλειοδότες θα εκτιμήσουν δεόντως τις επιδόσεις και τη διάσημη φύση του και θα δώσουν το κάτι παραπάνω, εφ΄ όσον και ο σκοπός είναι τόσο καλός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!