Βουλγαρικό supercar, σκέτη αμαρτία (video)

Γιώργος Βαρίνος
Βουλγαρικό supercar, σκέτη αμαρτία (video)
Ονομάζεται Sin R1, έχει τον κινητήρα της Corvette που αποδίδει έως 650 ίππους και κατασκευάζεται τόσο σε αγωνιστική, όσο και σε έκδοση δρόμου.

Για όσους ανησυχούν ότι «γίναμε Βουλγαρία» όσον αφορά την οικονομία μας, δυστυχώς τα γεγονότα δείχνουν ότι απέχουμε ακόμα –προς τα επάνω μάλιστα, όχι προς τα κάτω. Απόδειξη το Sin R1, το υπέρ – αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στη Βουλγαρία και συμμετέχει από πέρυσι στην κατηγορία GT4 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τουρισμού με οδηγό τον κατασκευαστή του Ρόζεν Ντασκάλοβ.

Με βάση το αγωνιστικό μοντέλο, ο Ντασκάλοβ παρουσίασε στην τελευταία έκθεση Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο, το R1 παραγωγής, ένα εντυπωσιακό σπορ διθέσιο coupe με κινητήρα από Chevy Corvette, ο οποίος αποδίδει στις τρεις εκδοχές του 450, 530 και 650 ίππους, η τελευταία με turbo.

Χάρη στην πολύ ελαφριά κατασκευή που δεν ξεπερνά τα 1.250 κιλά, το Sin R1 έχει εξαιρετικές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 3.5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μπλοκέ διαφορικού και χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Κάθε Sin R1 είναι χειροποίητο και ο κατασκευαστής του δηλώνει ότι δεν θα κατασκευάζει πάνω από 20 το χρόνο, ώστε να διατηρήσει τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του μοντέλου. Η τιμή των περίπου 200.000€ το φέρνει αντιμέτωπο με τις Porsche 911R και τις McLaren 570S, ωστόσο ο Ντασκάλοβ παίζει το χαρτί της σπανιότητας για να ανταγωνιστεί τις μεγάλες εταιρείες. Δεν ξέρουμε αν τελικά η προσπάθειά του θα ευοδωθεί, έχει ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!