O Μπότας φταίει που δεν νίκησα λέει ο Χάμιλτον

Γιώργος Βαρίνος
O Μπότας φταίει που δεν νίκησα λέει ο Χάμιλτον
Ο Χάμιλτον έκανε δηλώσεις και αναφέρει πως η ζημιά που προκλήθηκε από τον Βάλτερι Μπότας στην πρώτη στροφή κατέστησε αδύνατο γι' αυτόν να πιάσει τον Κίμι στη συνέχεια του αγώνα.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής. Ο οδηγός της Williams χτύπησε από την εσωτερική (ενώ ήταν σαφώς πιο πίσω) τον Χάμιλτον στην πρώτη στροφή, κάνοντας εμφανή ζημιά στο αυτοκίνητο του Βρετανού και «ρίχνοντας» τον παγκόσμιο πρωταθλητή, αρκετές θέσεις πιο πίσω. Στον Μπότας δόθηκε μια ποινή διέλευσης για το συμβάν, καθώς και δύο βαθμούς ποινής αλλά ο αγώνας του Χάμιλτον καταστράφηκε. Έφτασε να τερματίσει τρίτος, αλλά παραδέχτηκε πως το αυτοκίνητό του δεν ήταν το ίδιο ανταγωνιστικό μετά το ατύχημα. «Προφανώς το μονοθέσιο έγινε χειρότερο μετά το χτύπημα...», είπε ο Χάμιλτον, ο οποίος τερμάτισε 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ράικονεν της Ferrari και συνέχισε «.. είχα τόσο μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητο και δεν μπορούσα να φτάσω τον Kimi. Έκανα ό, τι μπορούσα με αυτό ...προσπάθεισα να κρατήσει και σε καλή κατάσταση τα ελαστικά. Δεν είμαι σίγουρος τι συνέβη στη στροφή 1. Όποιος ήταν στο εσωτερικό ήταν στο τυφλό σημείο μου, εγώ δεν τον είδα, αλλά ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν αλλά ήμουν εμπρός οπότε... »

Όσον αφορά την εκκίνηση του αγώνα, είπε: «Δεν νομίζω ότι υπήρχε ένα συγκεκριμένο θέμα που δεν ξεκίνησα καλά, απλά δεν ήταν μια καλή εκκίνηση, δεν υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα.» Ο Βρετανός παραδέχθηκε πως τελικά ήταν ανακουφισμένος μόνο και μόνο που πήρε βαθμούς. «Σήμερα, τα πήγαμε χειρότερα [από τη Μελβούρνη], αλλά περιορίσαμε στο ελάχιστο τις ζημιές και είμαι χαρούμενος που ανέβηκα στο βάθρο.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!