Ξανά νίκη για Ρόσμπεργκ και... 2Χ2!

Νίκος Τσιώκος
Ξανά νίκη για Ρόσμπεργκ και... 2Χ2!
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ξεκίνησε... φορτσάτος τη σεζόν και στο Μπαχρέιν έκανε το 2 στα 2 για να κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του. Δεύτερος, ο Ραϊκόνεν, τρίτος ο Χάμιλτον, δεν εκκίνησε ο Φέτελ, πρώτοι βαθμοί για Φαντόρν.

Ότι θα ήταν λίγο πιο μπροστά η Mercedes το περίμεναν πολλοί, αλλά ότι ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα ξεκινούμε με 2 στα 2 μάλλον δεν το περίμενε κανένας. Ο Γερμανός ξεκίνησε... φορτσάτος και μετά την Αυστραλία είδε την καρό σημαία από την πρώτη θέση και στο Μπαχρέιν.

Μείον δύο πριν την εκκίνηση

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, καθώς πριν την εκκίνηση είχαμε μείον δύο μονοθέσια. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είδε να βγαίνει καπνός από το μονοθέσιό του στον γύρο σχηματισμού, με τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή να μην εκκινεί καν τον αγώνα και τη Ferrari να μένει μόνο με τον Κίμι Ραϊκόνεν. Επίσης, τον Φέτελ ακολούθησε ο Τζόλιον Πάλμερ, που αποσύρθηκε στο γκαράζ της Renault πριν σβήσουν τα κόκκινα φώτα.

Καλά οι Mercedes, Williams και επαφές

Στην εκκίνηση, λοιπόν, έφυγαν καλά οι Mercedes και Williams, αλλά στην πρώτη στροφή είχαμε επαφή του Λιούις Χάμιλτον με τον Βαλτέρι Μπότας. Κάτι που κόστισε μερικές θέσεις στον Βρετανό και έφερε την ποινή διέλευσης για τον Φινλανδό. Έτσι, ο Χάμιλτον κλήθηκε να κάνει μερικές προσπεράσεις, τη στιγμή που ο Ραϊκόνεν, ο οποίος έκανε κακή εκκίνηση, άρχισε να βρίσκει ρυθμό, πέρασε δεύτερος και έφερε τη Scuderia ξανά στο βάθρο.

Χωρίς προβλήματα ο Ρόσμπεργκ, τις εντυπώσεις ο Φαντόρν

Ο Iceman έμεινε εκεί μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας, με την ομάδα του Μαρανέλο να μην κάνει λάθος αυτή τη φορά στη στρατηγική, τη στιγμή που ο Ρόσμπεργκ δεν είχε προβλήματα και έφτασε άνετα στη δεύτερη νίκη της σεζόν. Από τη μεριά του, ο Χάμιλτον κατάφερε να φτάσει τελικά τρίτος για να παραμείνει όσο το δυνατόν σε... απόσταση βολής από τον ομόσταυλό του στη βαθμολογία.

Πάντως, το 2Χ2 του Ρόσμπεργκ και η διαφορά των 17 βαθμών από τον Χάμιλτον παρουσιάζει ενδιαφέρον για το τι θα συμβεί στη συνέχεια. Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Ρομάν Γκροζάν, Μαξ Φερστάπεν, Ντανιίλ Κβιάτ, Φελίπε Μάσα, Βαλτέρι Μπότας, με τη Haas να συνεχίζει να εντυπωσιάζει, καθώς ήρθε η πέμπτη θέση στο Σακχίρ. Ωστόσο, τις εντυπώσεις έκλεψε ο Στόφελ Φαντόρν.

Ο Βέλγος αντικατέστησε τον τραυματία Φερνάντο Αλόνσο και στο ντεμπούτο του στη Formula1 συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα για να φέρει τους πρώτους βαθμούς της McLaren στο φετινό πρωτάθλημα. Τέλος, τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Τζένσον Μπάτον, Εστεμπάν Γκουτιέρεζ και Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, ενώ αυτή τη φορά δεν είχαμε κάποια ατύχημα, με αποτέλεσμα να μη χρειαστεί το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Έτσι, στη βαθμολογία, όπως προαναφέραμε, ο Ρόσμπεργκ είναι πρώτος με 50 πόντους έναντι 33 του Χάμιλτον, με τον Ρικιάρντο να ακολουθεί τρίτος με 24. Στους κατασκευαστές η Mercedes πήρε προβάδισμα 50 βαθμών (83 έναντι 33) από τη Ferrari, την οποία πλησίασε στους τρεις η Red Bull (30).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ρόσμπεργκ Mercedes Νικητής

Ραϊκόνεν Ferrari +10.282

Χάμιλτον Mercedes +30.148

Ρικιάρντο Red Bull +62.494

Γκροζάν Haas +78.299

Φερστάπεν Toro Rosso +80.929

Κβιάτ Red Bull +1 γύρο

Μάσα Williams +1 γύρο

Μπότας Williams +1 γύρο

Φαντόρν McLaren +1 γύρο

Μάγκνουσεν Renault +1 γύρο

Έρικσον Sauber +1 γύρο

Βερλάιν Manor +1 γύρο

Νασρ Sauber +1 γύρο

Χούλκενμπεργκ Force India +1 γύρο

Πέρεζ Force India +1 γύρο

Χαριάντο Manor +1 γύρο

Εγκατέλειψαν

Σάινθ Τζούνιορ Toro Rosso 29ο γύρο

Γκουτιέρεζ Haas 9ο γύρο

Μπάτον McLaren 6ο γύρο

Δεν εκκίνησαν

Φέτελ Ferrari

Πάλμερ Renault

Βαθμολογία οδηγών

Ρόσμπεργκ 50

Χάμιλτον 33

Ρικιάρντο 24

Ραϊκόνεν 18

Γκροζάν 18

Φέτελ 15

Μάσα 14

Φερστάπεν 9

Χούλκενμπεργκ 6

Κβιάτ 6

Μπότας 6

Σάινθ Τζούνιορ 2

Φαντόρν 1

Μάγκνουσεν 0

Πάλμερ 0

Έρικσον 0

Πέρεζ 0

Βερλάιν 0

Νασρ 0

Μπάτον 0

Χαριάντο 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 83

Ferrari 33

Red Bull 30

Williams 20

Haas 18

Toro Rosso 11

Force India 6

McLaren 1

Renault 0

Sauber 0

Manor 0

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!