Διαφωνία για φορμάτ κατατακτηρίων και συνάντηση την Πέμπτη

Νίκος Τσιώκος
Διαφωνία για φορμάτ κατατακτηρίων και συνάντηση την Πέμπτη
Ομάδες, διοίκηση της Formula1, FIA και Pirelli δεν ήρθαν σε συμφωνία για την αλλαγή του φορμάτ των κατατακτηρίων δοκιμών και θα έχουν νέα συνάντηση την Πέμπτη (7/4).

Σε... ναυάγιο οδηγήθηκε η συζήτηση ομάδων, διοίκησης της Formula1 με τη FIA και την Pirelli για την αλλαγή στο φορμάτ των κατατακτηρίων δοκιμών, μετά το... φιάσκο των δύο πρώτων Γκραν Πρι. Οι εμπλεκόμενες πλευρές να μην έρχονται σε συμφωνία, παρά την αισιοδοξία του Ζαν Τοντ.

Μάλιστα, όπως τόνισαν οι Κρίστιαν Χόρνερ, Τότο Βολφ, Πολ Χέμπερι, Κλερ Γουίλιαμς, οι ομάδες είναι σύμφωνες, όμως το θέμα... κολάει από πλευράς των ανθρώπων που κάνουν κουμάντο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν:

Χόρνερ: «Υπάρχει μία απροθυμία από τον υποστηρικτή και τη FIA να πάμε πίσω στο 2015. Συμβιβάστηκαν μόνο οι ομάδες. Πρέπει να αναλύσουμε ό,τι... έπεσε στο τραπέζι σήμερα. Αν δε συμφωνούμε, τότε είμαστε κολλημένοι με ό,τι έχουμε τώρα. Πιστεύω πως όλοι συμφωνούν ότι αυτό δεν είναι σωστό».

Βολφ: «Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα από τις ομάδες. Όχι περαιτέρω πειράματα».

Χέμπερι: «Υπάρχουν πολλά πράγματα στο τραπέζι και πρέπει να τα αναλύσουμε. Θα ξέρουμε από την Πέμπτη τι θα έχουμε».

Γουίλιαμς: «Είμαστε ενοποιημένοι στο ότι χρειαζόμαστε αλλαγές στο υπάρχον σύστημα που έχουμε. Είναι νωρίς να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της πρόταση. Δε θέλω να βγω και να πω τι είναι αυτό. Δεν ξέρω αν η FIA ή ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων θα το κάνουν. Εξαρτάται από αυτούς, όμως πρέπει να το καταλάβουμε πρώτα πριν το... ρίξουμε στο τραπέζι και δημιουργήσουμε περαιτέρω μπέρδεμα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!