Με περισσότερους από 300 ίππους το Renault Megane RS;

Με περισσότερους από 300 ίππους το Renault Megane RS;

H νέα γενιά του Γαλλικού σπορ μικρομεσαίου ίσως μπει σε διαφορετικά «μονοπάτια», με αυξημένη ιπποδύναμη και πιθανώς, τετρακίνηση!   

Με περισσότερους από 300 ίππους το Renault Megane RS;

Το νέο Renault Megane έχει ήδη παρουσιαστεί, εντυπωσιάζοντας με τις δυναμικές γραμμές του και το τεχνολογικό του υπόβαθρο. Η σπορ έκδοσή του που ακούει στο όνομα RS όμως, αναμένεται να τραβήξει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον, ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι φήμες που κυκλοφορούν! Το AutoExpress επικαλείται πηγή εντός του εργοστασίου της Γαλλικής φίρμας και κάνει λόγο για ένα αυτοκίνητο που θα διαθέτει δίλιτρο τούρμπο τετρακύλινδρο κινητήρα και θα ξεπερνάει σε ισχύ το φράγμα των 300 ίππων, για να ανταγωνιστεί μοντέλα του άνω άκρου της κατηγορίας των hot-hatch, όπως το Ford Focus RS. 

Επιπλέον -σύμφωνα με την ίδια πηγή- θα διατίθεται αποκλειστικά ως πεντάθυρο, θα δίνει την επιλογή ανάμεσα σε ένα εξάρι μηχανικό σασμάν και σε ένα αυτόματο EDC διπλού συμπλέκτη, θα διαθέτει τετρακίνηση αλλά και σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης (4Control), για μεγαλύτερη ευελιξία στις χαμηλές ταχύτητες και αυξημένη σταθερότητα στις υψηλές. Επίσης, η ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι στη Ηνωμένο Βασίλειο θα κοστίζει περίπου 37.500€, 6.000€ ακριβότερο δηλαδή από το σημερινό μοντέλο, αν όντως ισχύουν τα λεγόμενα της ανώνυμης πηγής του AutoExpress. Στη φωτογραφία, απεικονίζεται το Renault Megane GT των 205 ίππων. 

Best of internet