Ρόσι: «Ξεκινάμε από το μηδέν»

Ρόσι: «Ξεκινάμε από το μηδέν»

Ρόσι: «Ξεκινάμε από το μηδέν»

Ο «γιατρός» εκτιμά, ότι θα έχουμε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση στην Αργεντινή εξαιτίας της εσπευσμένης αλλαγής των πίσω ελαστικών από τη Michelin.

Σκεπτικισμός επικρατεί στο στρατόπεδο των αναβατών μετά την απόφαση της Michelin να αποσύρει τα πίσω ελαστικά σκληρής και μαλακής γόμας από το Γκραν Πρι Αργεντινής. Όλοι οι οδηγοί θα υποχρεωθούν να χρησιμοποιήσουν νέα ελαστικά μεσαίας γόμας, κάτι που σίγουρα ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι, που θα ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση εκκίνησης, ήταν ξεκάθαρος. Ο «γιατρός» δήλωσε, ότι «η κατάσταση είναι τώρα εντελώς διαφορετική. Πίστευα, ότι θα απέσυραν τα μαλακά ελαστικά και ότι θα έπρεπε να οδηγήσουμε με τα σκληρά, δυστυχώς όμως αποφάσισαν, να οδηγήσουμε με ένα ελαστικό, το οποίο δεν δοκιμάσαμε ποτέ προηγουμένως».

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP συμπλήρωσε εξάλλου: «Με αυτή την απόφαση ξεκινούμε από το μηδέν. Τώρα απλά ελπίζουμε, να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση χάρη στην πρόσθετη μισή ώρα Warmup και να είναι το συγκεκριμένο ελαστικό πραγματικά ασφαλέστερο».

Να σημειώσουμε, ότι στα δοκιμαστικά της Αργεντινής είχε δύο πτώσεις ο Μαρκέζ και μία ο Λορένθο, ενώ αποκολλήθηκε ένα τμήμα του πέλματος του πίσω ελαστικού της μοτοσικλέτας του Σκοτ Ρέντινγκ.

Best of internet