Ρωσική «επανάσταση» στο Βόρειο Πόλο! (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Ρωσική «επανάσταση» στο Βόρειο Πόλο! (video)
Οκτώ παράτολμοι και προφανώς... θεότρελοι Ρώσοι προγραμματίζουν ένα ταξίδι μετ'επιστροφής στην Αρκτική, με ένα θηριώδες όχημα έξι τροχών που έχει μέχρι και σάουνα!

Μια ομάδα οκτώ Ρώσων έχει βάλει σκοπό να ταξιδέψει μέχρι τα άδυτα του Βόρειου Πόλου, έχοντας για σύμμαχο στο παράτολμο εγχείρημά τους ένα τεράστιο όχημα έξι τροχών. Το Burlak, όπως ονομάζεται, είναι ικανό να φιλοξενήσει έως και τέσσερα άτομα αφού διαθέτει ισάριθμα κρεβάτια. Το εσωτερικό του είναι διαμορφωμένο στα πρότυπα ενός τροχόσπιτου και περιλαμβάνει κουζίνα, μπάνιο, ακόμη και μια σάουνα!

Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ουσιαστικά να «απομονώνει» τους επιβάτες από τις εξωτερικές συνθήκες, δίνοντας πρόσβαση στο μηχανοστάσιο από την καμπίνα, ώστε αν παρουσιαστεί κάποια βλάβη να μην αφήνεται εκτεθειμένος ο μηχανικός. Το τεράστιο φορτηγό διαθέτει φυσικά κίνηση σε όλους τους τροχούς, με την ισχύ να παρέχεται από έναν τουρμποντίζελ κινητήρα 3.0 λίτρων. Τα περισσότερα εξαρτήματά του προέρχονται από Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, αλλά και από το Toyota Land Cruiser.

Τα λάστιχα που φοράει έχουν εξαιρετικά υψηλό προφίλ και μεγάλες διαστάσεις, καθώς ενδεικτικά έχουν ύψος 1,68 μέτρα και φάρδος πάνω από 65 εκατοστά, ενώ έχουν αρκετά χαμηλή πίεση για να προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο. Σε περίπτωση που το Burlak βρεθεί σε άσχημη θέση μέσα στο νερό και το βάθος του τελευταίου είναι μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να διαχειριστεί, το αλουμινένιο του πλαίσιο θα το κρατήσει στην επιφάνεια και η... προπέλα στο πίσω μέρος θα το βγάλει μέχρι τη στεριά, όπου εκεί θα αναλάβει δράση ο εργάτης στο εμπρός μέρος. Το όχημα βρίσκεται προς το παρόν σε φάση εξέλιξης, με το ταξίδι των δύο Burlak να έχει προγραμματιστεί για το 2018. Δείτε το βίντεο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!