Πιο φρέσκο έρχεται το Subaru Forester

Πέτρος Πιτσίνης
Πιο φρέσκο έρχεται το Subaru Forester
Μικρής έκτασης ανανέωση αναβαθμίζουν το Ιαπωνικό SUV, με μικρές αισθητικές αλλαγές που το κρατούν στην επικαιρότητα, όχι όμως και νέα κινητήρια σύνολα.

Το Subaru Forester έρχεται ανανεωμένο στις Ευρωπαϊκές αγορές, αρχής γενομένης από τη Μεγάλη Βρετανία. Το facelift που δέχτηκε διαφοροποιεί στα σημεία την εμφάνισή του χωρίς ακραίες αλλαγές, με ανασχεδιασμένη γρίλια εμπρός, χρήση περισσότερου χρωμίου στο αμάξωμα, LED πίσω φωτιστικά σώματα και προαιρετικά, LED εμπρός φωτιστικά σώματα. Υπάρχουν επίσης νέα διαθέσιμα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου, ενώ στο εσωτερικό ο πίνακας οργάνων όπως και το τιμόνι έχουν επανασχεδιαστεί, με την ποιότητα ορισμένων υλικών να έχει αναβαθμιστεί, προσφέροντας μάλιστα νέα διακοσμητικά στοιχεία και βελτιωμένο σύστημα Infotainment.

Στο μηχανικό κομμάτι, οι τεχνικοί της Subaru βελτίωσαν στα σημεία τη ρύθμιση της ανάρτησης, μαζί με τα κιβώτια ταχυτήτων. Από εκεί και πέρα δεν συναντάμε άλλες αλλαγές, με τα κινητήρια σύνολα να παραμένουν ως έχουν. Συγκεκριμένα, στη βάση των βενζινοκίνητων μοτέρ τοποθετείται ο ατμοσφαιρικός δίλιτρος με τους 150 ίππους και στην κορυφή ο 2.0 DIT με τους 241 ίππους. Στις πετρελαιοκίνητες μονάδες βρίσκεται ένας τουρμποντίζελ στα 2.0 λίτρα με απόδοση 147 άλογα, ενώ όλοι οι κινητήρες είναι τετρακύλινδροι Boxer (επίπεδοι). Στα κιβώτια ταχυτήτων υπάρχουν δύο επιλογές, ένα μηχανικό εξάρι και ένα αυτόματο CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων). Το χειροκίνητο κιβώτιο είναι στάνταρ στη βασική βενζινοκίνητη έκδοση αλλά και στην πετρελαιοκίνητη, με το CVT να προσφέρεται στο βασικό εξοπλισμό της 2.0DIT με τους 241 ίππους και προαιρετικά με τους άλλους δύο κινητήρες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!