Η Michelin απέσυρε δύο γόμες ελαστικών της

Η Michelin απέσυρε δύο γόμες ελαστικών της

Η Michelin απέσυρε δύο γόμες ελαστικών της

Με νέα πίσω ελαστικά μεσαίας γόμας θα γίνει το Γκραν Πρι Αργεντινής μετά από το ξεφλούδισμα ενός λάστιχου της Parmac Ducati του Βρετανού Σκοτ Ρέντινγκ.

Συναγερμός στο στρατόπεδο της Michelin ενόψει του αγώνα της Αργεντινής. Οι Γάλλοι αποφάσισαν να αποσύρουν τα πίσω ελαστικά σκληρής και μαλακής γόμας από το Γκραν Πρι Αργεντινής και να εφοδιάσουν τους αναβάτες με νέα λάστιχα μεσαίας γόμας, με τα οποία θα τρέξουν υποχρεωτικά. Μάλιστα η νέα γόμα είχε δοκιμαστεί τελευταία από τον Κόλιν Εντουαρντς στο Κατάρ.

Για να προσαρμοστούν καλύτερα οι πιλότοι και οι ομάδες τους στα νέα δεδομένα, μπήκε επιπρόσθετα ένα δεύτερο Warmup διάρκειας μισή ώρα για την κατηγορία MotoGP, που θα ξεκινήσει στις 15.00 η ώρα το μεσημέρι.

Η απόφαση ελήφθη μετά την αποκόλληση ενός μέρους του πέλματος του πίσω ελαστικού στη μοτοσικλέτα Parmac Ducati του Σκοτ Ρέντινγκ. Το αποκολλημένο τμήμα χτύπησε στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας, έκοψε την εξάτμιση και πέτυχε τον Ρέντινγκ στην πλάτη του.
Ο Βρετανός κατάφερε να μην πέσει και δεν τραυματίστηκε, όπως όμως δήλωσε χαρακτηριστικά, «παραλίγο να τα κάνω πάνω μου».
Στα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι της Σεπάνγκ είχε κλατάρει επίσης το πίσω ελαστικό του Γάλλου Λορίς Μπαζ και είχε αποσυρθεί η συγκεκριμένη γόμα από τον αγώνα.

Best of internet