Συνάντηση στο Μπαχρέιν για φορμάτ κατατακτηρίων

Νίκος Τσιώκος
Συνάντηση στο Μπαχρέιν για φορμάτ κατατακτηρίων
Ο Ζαν Τοντ αποκάλυψε ότι την Κυριακή (3/4) θα γίνει συνάντηση με τις ομάδες της Formula1, τους μετόχους του σπορ και εκπρόσωπο της Pirelli για να συζητηθεί το ενδεχόμενο αλλαγής του νέου φορμάτ των κατατακτηρίων δοκιμών.

Το νέο φορμάτ κατατακτηρίων δοκιμών μόνο θετικές εντυπώσεις δεν έχει αφήσει στα δύο πρώτα Γκραν Πρι της φετινής σεζόν της Formula1. Τόσο στη Μελβούρνη, όσο και στο Σακχίρ, εξελίχτηκαν σε... φιάσκο, με τους ιθύνοντες του αθλήματος και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου να είναι ήδη στην... πρίζα, ώστε να το αλλάξουν.

Έτσι, όπως αποκάλυψε ο Ζαν Τοντ, την Κυριακή (3/4) θα γίνει συνάντηση στην πίστα του Μπαχρέιν με τις ομάδες, τους κατόχους των εμπορικών δικαιωμάτων και εκπρόσωπο της Pirelli, προκειμένου να γίνει συζήτηση για το ενδεχόμενο να αλλάξει το εν λόγω φορμάτ. Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα έρθουν σε συμφωνία για να έχουμε την απαιτούμενη ομόφωνη απόφαση και να δούμε κάτι διαφορετικό από την Κίνα κι έπειτα.

«Πρότεινα να έχουμε συνάντηση αύριο. Γιατί αύριο; Επειδή πιθανόν θα έχουμε μάθει περισσότερα από τις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές. Η συνάντηση θα γίνει με όλες τις ομάδες, τους κατόχους των εμπορικών δικαιωμάτων, έναν εκπρόσωπο της Pirelli και έκανα το ταξίδι ειδικά γι' αυτή τη συνάντηση. Κατά τη γνώμη μου το Q1 και το Q2 θα μπορούσαν να βελτιωθούν. Υπήρξε παράπονο ότι στο Q1 και στο Q2 είδαμε οδηγούς στην πίστα πολύ νωρίς.

Το Q3 είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Υπήρχαν πολλά σενάρια, ένα ήταν να έχουν ένα παραπάνω σετ ελαστικών, που σίγουρα θα βελτίωνε το θέαμα. Ένα άλλο σενάριο ήταν ο όγδοος να βγαίνει και όταν επιστρέφει να βγαίνει ο έβδομος, ώστε να έχουμε ένα μονοθέσιο στην πίστα με απρόβλεπτα τελικά αποτελέσματα. Πιστεύω ότι ήταν απαραίτητο να δώσουμε μία περαιτέρω πιθανότητα σε αυτό το φορμάτ κατατακτηρίων πριν επιστρέψουμε σε αυτό του 2015.

Θέλαμε να αλλάξει το Q3 ενόψει Μπαχρέιν επειδή νομίζαμε ότι ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Υπάρχουν στοιχεία για κάποιες καλές ιδέες και θα συναντηθούμε την Κυριακή για να δούμε τι είναι καλύτερο από την Κίνα και μετά. Αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε ομόφωνη απόφαση ως προς το συμφέρον του αθλήματος. Ελπίζω η απόφαση που θα ληφθεί αύριο να είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά», είπε, αρχικά, στα πάντοκ του Σακχίρ.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το τι θα γίνει αν δεν έρθει η ομόφωνη απόφαση την Κυριακή και επανέλαβε την αισιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε συμφωνία αύριο. Είμαστε σ' έναν κόσμο, όπου υπάρχει υπερβολική αντίδραση. Πρέπει να δώσουμε μία ευκαιρία να κατανοηθούν περισσότερο τα πράγματα.

Ήμουν ενθουσιασμένος από τον αγώνα στη Μελβούρνη, αλλά πρέπει να έχουμε ένα παγκόσμιο όραμα για τη Formula1. Χωρίς να αλλάξουμε τους κανονισμούς (ενόψει Αυστραλίας) απλά τα μονοθέσια έγιναν πιο ανταγωνιστικά, είχαμε το προνόμιο να δούμε μία αμερικανιή ομάδα να πηγαίνει καλά και είδαμε ένα φρικιαστικό ατύχημα χωρίς μεγάλες συνέπειες. Υπήρξαν πολλά θετικά», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!