Ποιο αυτοκίνητο παρήγγειλαν 180.000 άτομα σε 24 ώρες;

Γιώργος Βαρίνος
Ποιο αυτοκίνητο παρήγγειλαν 180.000 άτομα σε 24 ώρες;
Το Tesla Model 3 έχει δημιουργήσει φρενίτιδα στις ΗΠΑ με εκατοντάδες χιλιάδες παραγγελίες τις πρώτες 24 ώρες της παρουσίασής του και 240.000 έως σήμερα.

Η λίστα των παραγγελιών για το νέο, πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Tesla, περισσότερα εδώ, άνοιξε στις 31 Μαρτίου. Μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με tweet του προέδρου και ιδρυτή της εταιρείας Έλον Μασκ, οι παραγγελίες είχαν ξεπεράσει τις 180.000. Σήμερα Σάββατο 2 Απριλίου, μέσα λιγότερες από 48 ώρες, αυτές έχουν ξεπεράσει τις 240.000, σύμφωνα με νεότερο «τιτίβισμα».

Για πρώτη φορά στα χρονικά της παγκόσμιας βιομηχανίας αυτοκινήτου εμφανίζεται μια τέτοια «τρέλα» με ένα νέο μοντέλο, που θυμίζει τις μέρες της παρουσίασης κάθε νέου iPhone. Οι ουρές ατόμων στα καταστήματα της Tesla στις ΗΠΑ είναι εντυπωσιακές, όπως και οι επισκέψεις στο https://www.teslamotors.com/ όπου μπορεί κανείς να κάνει ηλεκτρονικά κράτηση για ένα Model 3. Δεν είναι όμως μόνο ο όγκος των παραγγελιών που δημιουργεί μια παγκόσμια πρωτιά για την Tesla, αλλά και το γεγονός ότι για κάθε κράτηση απαιτείται προκαταβολή 1.000 δολαρίων, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία έβαλε στα ταμεία της 240.000.000 δολάρια μέσα σε 48 ώρες, χωρίς παραδώσει όχι αυτοκίνητο, αλλά ούτε βίδα.

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσετε και το γεγονός ότι οι πρώτες παραδόσεις των Model 3 θα ξεκινήσουν το… 2017, τότε έχετε μια πλήρη εικόνα της τεράστιας επιτυχίας της Tesla, η οποία, φυσικά, είναι περισσότερο επικοινωνιακή παρά κατασκευαστική, καθώς πέρα από τα στοιχεία που ανακοινώνει η εταιρεία κανείς δεν έχει οδηγήσει ή αξιολογήσει αυτό καθαυτό το αυτοκίνητο που (θα) πουλά.

Με αρχική τιμή ανάμεσα στα 20 και 30.000 δολάρια –το εύρος έχει να κάνει με τα οικονομικά κίνητρα που δίνει η κάθε πολιτεία στις ΗΠΑ και η κάθε χώρα στις υπόλοιπες αγορές για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα- το Model 3 φαντάζει τεράστια ευκαιρία σε σχέση τόσο με τα Tesla S και X, όσο και με οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής σήμερα. Αυτός ο παράγοντας σίγουρα δικαιολογεί την τεράστια ζήτηση, μαζί με το γεγονός ότι η επίσημη παρουσίαση του Model 3 που πραγματοποιήθηκε της 1η Απριλίου στις ΗΠΑ, μεταδόθηκε σαν αστραπή από όλα τα media παγκοσμίως. Ωστόσο η ημερομηνία δημιουργεί και δεύτερες σκέψεις για το κατά πόσο υπάρχει η πιθανότητα ο μίστερ Tesla, ο Έλον Μασκ, να επανέλθει σύντομα με μια κατά πολύ ανώτερη τιμή, υποστηρίζοντας ότι είθισται την ημέρα αυτή να κάνουμε και κάποιο αστείο…

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την τεράστια ουρά εκατοντάδων ατόμων στην έκθεση της Tesla στη Σάντα Μόνικα των ΗΠΑ, που δημιουργήθηκε την πρώτη ημέρα που άνοιξε η λίστα παραγγελιών του Model 3.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!