Θα κάνει την έκπληξη η McLaren;

Γιώργος Βαρίνος
Θα κάνει την έκπληξη η McLaren;
To 1-2 των δύο Mercedes στους χρόνους της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών ήταν αναμενόμενο, η τρίτη θέση της McLaren όμως αφήνει υποσχέσεις.

Τέτοιες «δόξες», όπως τον τρίτο χρόνο στο δεύτερο γύρο των ελεύθερων δοκιμών στο Μπαχρέιν, είχε πολλά χρόνια να δει η McLaren - Honda. Από την απογοητευτική περσινή χρονιά τις επανόδου της στην F1, αυτό είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που δείχνει ότι η ομάδα έχει βρει κάποια ισορροπία τόσο στην απόδοση ισχύος, όσο και στη συμπεριφορά της MP4-31.

«Η ισορροπία ήταν σωστή, το αυτοκίνητο έχει προσαρμοστεί ωραία εδώ, σίγουρα καλύτερα από τη Μελβούρνη. Δεν είχαμε προβλήματα ούτε και σήμερα, από άποψη αξιοπιστίας, όλα ήταν καλά - και αυτό είναι πολύ ωραίο, να έχουμε ένα αυτοκίνητο που είναι ευχάριστο στην οδήγηση.

Θετικό το αποτέλεσμα, αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε στο FP3, στην προσομοίωση αγώνα, ειδικά με τις πιο σκληρές γόμες ελαστικών. Είμαι σίγουρος ότι οι υπόλοιπες ομάδες θα βρουν και αυτές το ρυθμό τους, αλλά ήμασταν στην τρίτη θέση και αυτό είναι σίγουρα θετικό» δήλωσε ο Τζένσον Μπάτον.

Ο Βρετανός οδηγός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αντικαταστάτη του Αλόνσο, τον Φαντόρν, ο οποίο από τον 14ο χρόνο στο FP1 ανέβηκε στον 11ο στο FP2. «Έχει κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά και μάλιστα θα μπορούσε να έχει πάει ακόμα καλύτερα. Έχει προσαρμοστεί ιδιαίτερα γρήγορα και είναι ένα πολύ ταλαντούχος οδηγός όπως δείχνει η απόδοσή του. Ελπίζω σαν ομάδα να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στον αυριανό αγώνα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!