Ferrari: «Στον τροχό το πρόβλημα του Φέτελ»

Νίκος Τσιώκος
Ferrari: «Στον τροχό το πρόβλημα του Φέτελ»
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αναγκάστηκε να σταματήσει την προσπάθειά του στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του Μπαχρέιν και η Ferrari εντόπισε το πρόβλημα στον τροχό του.

Στον έκτο γύρο του στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών ο Σεμπάστιαν Φέτελ αναγκάστηκε να ακινητοποιήσει το μονοθέσιό του στην τέταρτη στροφή της πίστας του Σακχίρ. Η Ferrari εντόπισε το πρόβλημα στον τροχό του, με τον Γερμανό να τονίζει πως στη Scuderia δεν ήθελα να ρισκάρουν πιθανή ζημιά στο μονοθέσιο.

«Δεν ξέρουμε 100%. Ένιωθα ότι έχανα στην τέταρτη στροφή και αποφάσισα να σταματήσω. Δε θέλουμε να ρισκάρουμε ή να προκαλέσουμε ζημιά στο μονοθέσιο. Είναι κρίμα επειδή ήθελα να κάνω μερικούς γύρους. Στις μέρες μας είναι σημαντικό να εξασφαλίσεις ότι δε ρισκάρεις», είπε, αρχικά, ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Όσο για το αν ακόμα η ομάδα του Μαρανέλο μπορεί να απειλήσει τη Mercedes, είναι αισιόδοξος, αν και πιστεύει ότι θα μπορούσε η ομάδα του να είχε μικρότερη διαφορά από τα «ασημί βέλη». «Το ελπίζουμε. Θα μπορούσαμε να είμαστε λίγο πιο κοντά εδώ.

Είναι δύσκολο να πω, δεν ξέρω τι έκανε η Mercedes σήμερα. Θα πρέπει να τους νικήσουμε, οπότε θα πιέσουμε σκληρά. Πολλή δουλειά για μας σήμερα, αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε. Η Mercedes ήταν πολύ γρήγορη και το απόγευμα και το βράδυ. Μπορούμε να πλησιάσουμε, το μονοθέσιο είναι εντάξει», πρόσθεσε.

Ραϊκόνεν: «Έμπλεξα στην κίνηση»

Από τη μεριά του, ο Κίμι Ραϊκόνεν παραπονέθηκε ότι έμπλεξε στην κίνηση στον ταχύτερο γύρο του, με αποτέλεσμα να μείνει στο +1.4 από την κορυφή. «Η πολύ μαλακή γόμα ήταν εντάξει, αλλά είχε λίγη κίνηση. Έπιασα την ίδια Williams δύο φορές. Αν έχεις μία πιο μαλακή γόμα, είναι πολύ πιο γρήγοροι κατά τουλάχιστον έναν γύρο. Τα ελαστικά είναι τα ίδια με την περσινή χρονιά.

Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά εσείς βλέπετε τους χρόνους και μπορείτε να σκεφτείτε ό,τι θέλετε. Όλα πήγαν βάσει σχεδίου. Κάναμε αρκετούς γύρους και δεν ήταν τόσο άσχημα. Οι χρόνοι είναι κάτι που θα δούμε αύριο. Πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό, ελπίζουμε ότι θα έχουμε μία καλή και μοναδική μέρα αύριο», δήλωσε ο Iceman.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!