Επιβεβαιώθηκε η νέα «μικρή» Ferrari

Πέτρος Πιτσίνης
Επιβεβαιώθηκε η νέα «μικρή» Ferrari
Οι φήμες για την προσθήκη μιας νέας, μικρότερης Ferrari επαληθεύτηκαν, για να σταθεί δίπλα στην California T που για την ώρα, είναι το πιο «προσιτό» μοντέλο της εταιρείας.

Εδώ και καιρό, έντονες φήμες ήθελαν τη Ferrari να εξελίσσει ένα μικρότερο μοντέλο για τη «βάση» της γκάμας της, ωστόσο ο Σέρτζιο Μαρκιόνε είχε αφήσει το θέμα να αιωρείται, χωρίς να δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις. Αυτό αλλάζει ύστερα από δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας στο Grand Prix της F1 στην Αυστραλία, καθώς σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν η California T θα παραμείνει το πιο «προσιτό» μοντέλο της φίρμας, απάντησε: «Νομίζω ναι. Αυτή είναι η στρατηγική μας, αλλά σε βάθος χρόνου θα δούμε τι θα κάνει η εταιρεία. Πάντως θα έρθει και ένα ακόμη μοντέλο για να τοποθετηθεί αμέσως μετά την California, το οποίο θα ανήκει στην κατηγορία των GT».

Όπως καταλαβαίνουμε, η θέση της θα είναι κάτω από τις πιο ακριβές προτάσεις όπως η 488 GTB και λίγο πάνω από την ανοιχτή California. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχει τον κινητήρα στο κέντρο, με την πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί να είναι νέα. Για το σύνολο που θα την κινεί δεν γνωρίζουμε κάτι επίσημο, αλλά θεωρείται πιθανό να είναι ένα V6 με δύο τούρμπο, παρόμοιο με αυτό που εξέλιξε η Ferrari για την Alfa Romeo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!