Με 367 ίππους τα κορυφαία Volvo S60/V60

Πέτρος Πιτσίνης
Με 367 ίππους τα κορυφαία Volvo S60/V60
To μεσαίο μοντέλο της Σουηδικής εταιρείας ανανεώνεται -σε σεντάν και στέισον έκδοση- και αποκτά δίλιτρο κινητήρα (από 3.0 λτ.), με την ιπποδύναμη και τις επιδόσεις να είναι σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Οι οπαδοί της Volvo θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμη για να δουν τις Polestar εκδόσεις του S90/V90, όμως το μεσαίο μοντέλο της φίρμας παρόλο που ήδη διατίθεται σε αντίστοιχη έκδοση, ανανεώνεται. Έτσι, αποχαιρετά τον κινητήρα 3.0 λίτρων με τους έξι κυλίνδρους σε σειρά και καλωσορίζει έναν νέο τετρακύλινδρο δίλιτρο. Αυτός χρησιμοποιεί τόσο τούρμπο, όσο και μηχανικό υπερσυμπιεστή (κομπρέσορα) για να επιτύχει την εντυπωσιακή τιμή των 367 ίππων (+17 από πριν) και των 470 Nm ροπής (-20 από πριν). Οι επιδόσεις έχουν γίνει ακόμη καλύτερες, με το 0-100 χλμ./ώρα να απαιτεί 4,7 δευτερόλεπτα για το S60 και 4,8 για το V60, αμφότερες 0,2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορες από τους προκατόχους τους και η τελική ταχύτητα παραμένει ηλεκτρονικά περιορισμένη, στα 250 χλμ./ώρα.

Παρά την αυξημένη όμως απόδοση, ο κινητήρας αναμένεται να προσφέρει πρωτόγνωρα επίπεδα οικονομίας, τηρουμένων πάντα των αναλογιών. Ενδεικτικά, η Volvo κάνει λόγο για κατανάλωση αμόλυβδης στα 7.8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 179 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο (για το V60 ισχύει 8.1 και 186 αντίστοιχα). Την μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς αναλαμβάνει το αυτόματο των οκτώ σχέσεων της εταιρείας το οποίο έχει δεχθεί τις περιποιήσεις της Polestar για πιο άμεσες αντιδράσεις, ενώ διαφορές επίσης συναντάμε στο πιο άμεσο τιμόνι, τα μεγαλύτερα φρένα και τις ζάντες των 20 ιντσών που σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό μπλε χρώμα, συνθέτουν μια όμορφη εμφάνιση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!