Τα νέα μοντέλα της 1ης Απριλίου

Γιώργος Βαρίνος
Τα νέα μοντέλα της 1ης Απριλίου
Για να μας ευχηθούν «καλό μήνα» και να τιμήσουν το έθιμο, κάποιοι κατασκευαστές δημιούργησαν ειδικές εκδόσεις των μοντέλων τους.

Τα ψέματα της πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που ξεκίνησε από την Ευρώπη το 16ο αιώνα και επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα ξέφυγε από υπόθεση «φυσικών προσώπων» και σιγά – σιγά το ψέμα έγινε θεσμός ειδικά στον Τύπο, με τα μέσα ενημέρωσης να συναγωνίζονται ποιο θα σκεφτεί και θα δημοσιεύσει το πιο ευφάνταστο αλλά και πιστευτό ταυτόχρονα ψέμα.

Από τον ανταγωνισμό αυτό δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και τα γραφεία Τύπου των μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων, που σκαρφίζονται άλλοτε καταφανώς απίστευτες και άλλοτε ρεαλιστικές εκδόσεις των μοντέλων τους, για να συμμετέχουν στο έθιμο της 1ης Απριλίου.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές τις γραμμές, το πιο ξεκαρδιστικό «ψέμα» το σκέφτηκε η Lexus, με τα καθίσματα τεχνολογίας V-LCRO για το οποίο μάλιστα δημιούργησε και ένα όμορφο video που μπορείτε να δείτε εδώ. Ωστόσο δεν είναι η μόνη. Η Skoda μας «ενημέρωσε» ότι το όνομα Snowman δεν θα δοθεί τελικά στο αναμενόμενο 7θέσιο SUV που ετοιμάζει, αλλά σε έναν «χιονοστρωτήρα», ο οποίος θα αποτελέσει τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας. Δίνει μάλιστα και λεπτομέρειες τεχνικής φύσεως, ενώ δεν παραλείπει να εξάρει και τη σχεδίαση του νέου της οχήματος, που θυμίζει ξεκάθαρα την οικογενειακή ταυτότητα της μάρκας.

Λιγότερο ευφάνταστη και ίσως πιο πιστευτή θα γινόταν η Mini, αν περιόριζε τις πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω (scissor doors) και τις οποίες διαθέτει ως αξεσουάρ μόνο στην τρίθυρη έκδοση του Mini Cooper S. Αντίθετα όμως, μας ενημερώνει ότι από το 2017 και μετά οι ειδικές αυτές πόρτες θα είναι διαθέσιμες, ως αξεσουάρ, για όλη τη γκάμα των μοντέλων Mini, ακόμα και για τα Countryman. Δεν παραλείπει επίσης, πολύ εύστοχα, να αναφέρει και το κόστος για τη σχετική μετατροπή, που είναι 1.959€. Δηλαδή η ημερομηνία παραγωγής του πρώτου Mini.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!