Πρωταπριλιάτικο το ελληνικό εργοστάσιο της Nissan

Γιώργος Βαρίνος
Πρωταπριλιάτικο το ελληνικό εργοστάσιο της Nissan
Το θέμα με τίτλο «Ανοίγει πάλι το εργοστάσιο της Nissan στο Βόλο» ήταν ένα προϊόν φαντασίας, με μοναδικό στόχο το έθιμο της πρωταπριλιάς.

Δεκάδες χιλιάδες αναγνώσεις αλλά και πολλές αντιδράσεις απέφερε η πρωταπριλιάτικη έμπνευση – «ρεπορτάζ» του InMotion. Διόλου τυχαία ανοίξαμε την αναφορά μας με τη φράση «Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ», με την οποία θεωρήσαμε ότι θα γινόταν αμέσως αντιληπτό ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο. Ωστόσο φαίνεται ότι αγγίξαμε πολλές ευαίσθητες χορδές και ζητάμε συγγνώμη, καθώς δεν ήταν αυτός ο στόχος μας. «Παίζετε με τον πόνο του κόσμου» ήταν η συχνότερη αντίδραση και φαίνεται ότι ακόμα και μια καλή είδηση που υπό άλλες συνθήκες θα προκαλούσε θετική αποδοχή, με δεδομένη τη ζοφερή πολιτική και οικονομική εικόνα της χώρα μας, σε συνδυασμό με την τεράστια ανεργία και την αρνητική ψυχολογία, λειτούργησε εντελώς απρόβλεπτα.

Από τη σύνταξη του InMotion ξεκαθαρίζουμε ότι καμιά «δεύτερη» σκέψη δεν πέρασε από το μυαλό μας κατά τη σύνταξη του πρωταπριλιάτικού θέματός μας. Ναι, προσπαθήσαμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο δεμένο και πιστευτό, αλλά ως εκεί. Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε ψεύτικες προσδοκίες, να κάνουμε πλάτες σε οποιαδήποτε πολιτική, ή να συνδέσουμε πρόσωπα μεταξύ τους. Θεωρήσαμε, κακώς ίσως, ότι θα γινόταν μάλλον εύκολα κατανοητό πως πρόκειται για «όνειρο ανοιξιάτικης ημέρας», παρά πραγματικότητα. Ζητάμε λοιπόν συγγνώμη για μια ακόμα φορά από όσες και όσους ένοιωσαν θιγμένοι, απογοητευμένοι ή αν άθελά μας δημιουργήσαμε αρνητικά συναισθήματα. Καλό μήνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!