Με σπασμένο πλευρό ο Αλόνσο

Γιώργος Βαρίνος
Με σπασμένο πλευρό ο Αλόνσο
Πολύ σωστά του απαγορεύτηκε να συμμετέχει στο Μπαχρέιν παραδέχτηκε ο Ισπανός, καθώς το σπασμένο πλευρό θα μπορούσε να τρυπήσει τον πνεύμονα.

Η χθεσινή ανακοίνωση της FIA σχετικά με την απαγόρευση της συμμετοχής του Αλόνσο στο δεύτερο αγώνα, στο Μπαχρέιν, δεν συνοδευόταν από λεπτομέρειες σχετικά με τα ιατρικά ευρήματα που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Προσωπικά δεδομένα γαρ, τα οποία ωστόσο αποκάλυψε σε όλη τους την έκταση ο ίδιος ο Ισπανός οδηγός, δηλώνοντας:

«Την περασμένη εβδομάδα ήμουν εντάξει. Την Κυριακή είχα κάποιο πόνο στο γόνατο -όχι κάτι σημαντικό- και είχα το πράσινο φως από τους γιατρούς. Τη Δευτέρα αυξήθηκε ο πόνος αλλά και πάλι όχι ανησυχητικά. Επέστρεψα στην Ισπανία και ο πόνος αυξήθηκε, έτσι κάναμε ένα πιο λεπτομερή διαγνωστικό έλεγχο. Είχα ένα μικρό πρόβλημα στον πνεύμονα, έτσι ο γιατρός μου πρότεινε ξεκούραση. Σε επανεξέταση όμως το πρόβλημα στον πνεύμονα εξαφανίστηκε και είδαμε ότι υπήρχε κάταγμα σε πλευρό. Είναι επικίνδυνο, ειδικά με τις δυνάμεις που ασκούντα κατά την οδήγηση, το σπασμένο πλευρό να τρυπήσει τον πνεύμονα».

Στις δηλώσεις του ο Αλόνσο υπεραμύνθηκε της απόφασης της FIA να τον αποκλείσει από το δεύτερο αγώνα και εξέφρασε τη λύπη του που δεν μπορεί να οδηγήσει. Για τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος στην Κίνα, αν θα του επιτραπεί δηλαδή να συμμετέχει, όλα εξαρτώνται από την επαναληπτική εξέταση στο θώρακά του.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Μπαχρέιν, που ξεκινά σήμερα με τις ελεύθερες δοκιμές, θα συμμετέχει ως αντικαταστάτης του Αλόσο ο Στόφελ Βαντόρν, για τον οποίο αυτή θα είναι η παρθενική εμφάνιση σε αγώνα της F1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!