«Ζωγράφισε» ο Έλληνας

«Ζωγράφισε» ο Έλληνας

Στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού της Yamaha για προτάσεις customizing με βάση τις μοτοσικλέτες της, η ελληνική συμμετοχή κλέβει την παράσταση. 

«Ζωγράφισε» ο Έλληνας

Σίγουρα τη μοτοσικλέτα των εικόνων δεν την έχετε ξαναδεί στη ζωή σας. Λογικό, αφού είναι μια και μοναδική, ονομάζεται The Missing Piece και την κατασκεύασε ο Έλληνας Πέτρος Χατζηροδέλης. Βασίζεται στην XJR1300 της Yamaha και είναι η επίσημη ελληνική συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό της Yamaha, για τροποποιημένες μοτοσικλέτες με βάση τα μοντέλα παραγωγής της.

Αυτός ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Yard Built, το οποίο έχει δημιουργήσει εδώ και μερικά χρόνια η Yamaha, με στόχο να αναδείξει το πάθος, τη φαντασία και τη διάθεση για εξατομίκευση ταλαντούχων μηχανικών από όλο τον κόσμο, με βάση τα μοντέλα της.

Η πρόταση του Πέτρου Χατζηροδέλη αναβιώνει τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες της δεκαετίας του ’70, με τη σύνθεση μιας πραγματικής café racer. Αισθητικά σχεδόν τίποτα δεν θυμίζει μοτοσικλέτα της νέας χιλιετίας σε αυτό το XJR, ωστόσο η λειτουργικότητα, οι επιδόσεις και η οδική συμπεριφορά είναι απόλυτα σύγχρονες. Πανέμορφη, προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια και με περιφερειακά πολύ υψηλής ποιότητας, όπως οι αναρτήσεις της Ohlins,  η The Missing Piece του Χατζηροδέλη έχει όλα τα φόντα να ξεχωρίσει στον πολύ απαιτητικό διαγωνισμό όπου συμμετέχουν 33 προτάσεις συνολικά και έξι στην κατηγορία με βάση το customizing μιας XJR. 

Best of internet