Το «φερμουάρ» των Εθνικών Οδών (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το «φερμουάρ» των Εθνικών Οδών (video)
Η Ιαπωνία όπως είναι γνωστό έχει ένα από τα πιο «φορτωμένα» οδικά δίκτυα στον κόσμο, με το συγκεκριμένο μηχάνημα να βοηθάει στην όσο το δυνατόν ομαλότερη κίνηση των οχημάτων.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αυστηρά όρια και τσουχτερά πρόστιμα, τα τρακαρίσματα δεν είναι παρελθόν για την Ιαπωνία. Καθημερινά υπάρχουν πολλά περιστατικά, τα οποία στην πλειονότητά τους οφείλονται στο αυξημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η Nexco είναι μια Ιαπωνική εταιρεία, η οποία έρχεται για να δώσει τη λύση, με ένα τεράστιο «φερμουάρ».

Αυτό φυσικά είναι ένα μηχάνημα που μπορεί και οριοθετεί τις λωρίδες κίνησης εκ νέου ανάλογα με τις απαιτήσεις εκείνης της στιγμής, ενώ μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των εργατών, σε περίπτωση που γίνονται έργα σε επικίνδυνα σημεία του δρόμου. Το τεράστιο μηχάνημα κάνει την όλη διαδικασία να μοιάζει τόσο εύκολη, όμως ενδεικτικά, κάθε μια από τις τσιμεντένιες μπαριέρες που τοποθετεί είναι ειδικά ενισχυμένες, με μήκος ένα μέτρο και βάρος στα 700 κιλά! Τέλος, μπορεί να λειτουργήσει έως και τα 10 χλμ./ώρα και μπορεί να λειτουργήσει και αυτόνομα, χωρίς να προϋποθέτει την ύπαρξη κάποιου ανθρώπου πίσω από το τιμόνι. Δείτε το βίντεο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!