Φέτελ: «Μας ζητούν σοκολάτα και τους δίνουμε βανίλια»

Φέτελ: «Μας ζητούν σοκολάτα και τους δίνουμε βανίλια»

Φέτελ: «Μας ζητούν σοκολάτα και τους δίνουμε βανίλια»

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Φέτελ την απόφαση των υπεύθυνων της Formula 1 να εφαρμοστεί και στο Μπαχρέιν το νέο φορμάτ των κατατακτήριων δοκιμών.

Πιλότοι και υπεύθυνοι των ομάδων της Formula 1 χαρακτηρίζουν φιάσκο το νέο φορμάτ των κατατακτήριων δοκιμών, όμως τελικά θα εφαρμοστεί και στο επόμενο Γκραν Πρι στην πίστα του Μπαχρέιν.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν βρίσκει σύμφωνο τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος δήλωσε ότι «είμαι προσωπικά απογοητευμένος, όπως καθένας που γνωρίζω, αφού δεν επανήλθαμε στο παλαιό σύστημα, όσον αφορά στις κατατακτήριες δοκιμές ».

Ο οδηγός της Ferrari περιέγραψε μάλιστα την απογοήτευσή του με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. «Πουλάς παγωτό βανίλια. Όσοι όμως μπαίνουν στο κατάστημά σου, θέλουν όλοι παγωτό σοκολάτα. Μετά ανοίγεις την επόμενη ημέρα το μαγαζί και τι προσφέρεις; Πάλι παγωτό βανίλια!», είπε χαρακτηριστικά ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, συμπληρώνοντας ότι «κανονικά θα έπρεπε να προσαρμοστούμε στις επιθυμίες των πελατών».

Κάτι που δεν συνέβη, γιαυτό και σύμφωνα με τον 28χρονο Γερμανό «κάποιος κάνει άσχημα τη δουλειά του, όταν γίνεται εδώ το αντίθετο. Πραγματικά δεν πρέπει να είμαστε περήφανοι γιαυτό». Όσο για τη λύση, εδώ ο Φέτελ είναι απόλυτος: «Κατατακτήριες δοκιμές όπως το 2015».

Πάντως το νέο φορμάτ θα βρεθεί στο μικροσκόπιο του Μπέρνι Έκλεστοουν, ο οποίος αποκάλυψε, ότι μετά το δεύτερο Γκραν Πρι της χρονιάς στο Μπαχρέιν θα επανεξεταστεί με ησυχία και ακολούθως θα αποφασιστεί «αν είναι σωστό ή λάθος, αν πρέπει να τροποποιηθεί το φορμάτ ή να καταργηθεί εντελώς».

Best of internet