Μπαίνει στο χωράφι η Peugeot-Citroen;

Πέτρος Πιτσίνης
Μπαίνει στο χωράφι η Peugeot-Citroen;
Ένα νέο όχημα στην κατηγορία των Pick-Up φαίνεται ότι έχει στα σκαριά ο όμιλος PSA, καθώς πλέον πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στην γκάμα τους αντίστοιχα μοντέλα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Citroen Jumpy και του Peugeot Expert στη Γαλλία, ο CEO της Peugeot, Μαξίμ Πίκατ χαρακτήρισε την κατηγορία των Pick-Up σαν μια καλή ευκαιρία ανάπτυξης για τον όμιλο. Ο ίδιος, είπε: «Πάντα σκεφτόμασταν τα Pick-Up σαν μια ευκαιρία, είναι μέρος της ιστορίας μας. Το έχουμε κατά νου. Θα αναβαθμίσουμε τη στρατηγική του Group στις 5 Απριλίου και θα αποκαλύψουμε σε ποια αυτοκίνητα στοχεύουμε, αλλά θα μπορώ να πω και περισσότερα». Πάντως μοιάζει αρκετά δύσκολο ο όμιλος PSA να φτιάξει κάτι εντελώς δικό του, με πιο πιθανό σενάριο να φαντάζει η συνεργασία με μια φίρμα που ήδη έχει στην γκάμα της ένα «αγροτικό», όπως είναι πολύ συνηθισμένο τελευταία.

Για παράδειγμα, η Mercedes-Benz που και εκείνη ετοιμάζει κάτι ανάλογο συνεργάζεται με τη Nissan (που έχει το Navara) ενώ η Fiat που ήθελε να μπει στην κατηγορία αυτή συνεργάστηκε με τη Mitsubishi (που έχει το L200). Πιθανός «δωρητής» είναι η Toyota καθώς ήδη υπάρχει σχέση μεταξύ των εταιρειών για τα μοντέλα Proace, Jumpy και Expert, ενώ δεν αποκλείεται και η Fiat με τις φίρμες να συνεργάζονται για τα βαν Ducato, Jumper και Boxer, όπως αναφέρει το βρετανικό Autocar. Θυμίζουμε ότι η τελευταία απόπειρα του ομίλου PSA στα Pick-Up ήταν το Peugeot 504, το οποίο προσφερόταν ως «αγροτικό» μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!