Πόσο κοστίζει η πιο... άσχημη Ferrari;

Πέτρος Πιτσίνης
Πόσο κοστίζει η πιο... άσχημη Ferrari;
Στην τιμή των 120.000€ κοστολογείται μια Ferrari 412 Pavesi Ventorosso του 1989, η οποία μπορεί να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όμως απέχει από το να μπορεί να χαρακτηριστεί όμορφη.

Είναι σίγουρα δύσκολο να βρεις ένα μοντέλο της Ferrari που να μπορείς να το αποκαλέσεις «άσχημο», όμως από ότι φαίνεται, η 412 Pavesi Ventorosso είναι ένα από αυτά. Όσο υποκειμενικό κι αν είναι το γούστο, δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει ότι μπροστά στα πανέμορφα δημιουργήματα του Μαρανέλο, το συγκεκριμένο μοντέλο του 1989 δεν θυμίζει εμφανισιακά καμία από τις «αδερφές» της. Πάντως, δεν βγήκε έτσι από το εργοστάσιο. Η Ferrari 412 δεν διακρινόταν για το ντιζάιν της, όμως η εικονιζόμενη έχει περάσει από ειδική «μετατροπή» από τον Carrozzeria Pavesi.

Η συγκεκριμένη εταιρεία συνήθιζε να παίρνει τα αμαξώματα των Ferrari, Maserati και De Tomaso και να τα μετατρέπει σε Targa Top, για μια μερίδα εκκεντρικών πελατών. Ωστόσο σε αυτή τη Ferrari 412 δεν άλλαξε μόνο η οροφή, αλλά σχεδόν όλη η σχεδίαση του πίσω -κυρίως- μέρους. Η σπανιότητά της όμως είναι τέτοια που μπορεί να φτάσει ακόμη και την τιμή των 120.000€, καθώς τόσα ζητά ο πωλητής της για να την αποκτήσει κάποιος! Έχει διανύσει μόνο 30.000 χιλιόμετρα και όπως αναφέρεται παραπάνω είναι μοντέλο του 1989, με έναν ατμοσφαιρικό V12 των 5.0 λίτρων και των 340 ίππων να αναλαμβάνει την κίνησή της. Δείτε τις φωτογραφίες!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!