Γιατί δεν θα τρέξει ο Αλόνσο;

Γιατί δεν θα τρέξει ο Αλόνσο;

Γιατί δεν θα τρέξει ο Αλόνσο;

H FIA, μετά από ιατρικές εξετάσεις που υπέβαλε τον Ισπανό, απαγόρευσε τη συμμετοχή στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν που ξεκινά αύριο.

Δεν θα αγωνιστεί τελικά με την McLaren ο Αλόνσο στο δεύτερο αγώνα της χρονιάς στο Μπαχρέιν, ενώ υπό αίρεση βρίσκεται και η συμμετοχή του στον τρίτο αγώνα, στην Κίνα. Ο Ισπανός οδηγός, μετά το σφοδρό ατύχημα που είχε στον πρώτο αγώνα της Αυστραλίας, όπου εμβόλισε την Haas του Γκουτιέρεζ και στη συνέχεια το μονοθέσιό του κυριολεκτικά διαλύθηκε μετά από πρόσκρουση στον τοίχο, υπεβλήθη πριν την έναρξη των αυριανών δοκιμών του δεύτερου αγώνα σε ειδικές θωρακικές αξονικές τομογραφίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIA, o Αλόνσο υπεβλήθη στις εξετάσεις στο κέντρο υγείας της πίστας του Μπαχρέιν, όπου διαπιστώθηκε πως κάποια ευρήματα σε σχέση με παλιότερες τομογραφίες είναι ύποπτα, με αποτέλεσμα για λόγους καθαρά προληπτικούς, να του απαγορευτεί η συμμετοχή στον αγώνα. Επίσης, για η συμμετοχή του Αλόνσο στον τρίτο γύρο  του φετινού πρωταθλήματος, στην Κίνα, η FIA απαιτεί νέο κύκλο εξετάσεων πριν αποφασίσει αν αυτή θα επιτραπεί.

Η McLaren ανακοίνωσε ότι για το Μπαχρέιν θα συμμετέχει ως δεύτερος οδηγός ο Στόφελ Βαντόρν, για τον οποίο αυτή θα είναι η παρθενική εμφάνιση σε αγώνα της F1. O Αλόνσο δήλωσε ότι δεν νοιώθει πικρία και αντιλαμβάνεται την ορθότητα της απαγόρευσης που του επέβαλαν οι γιατροί. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει όσο είναι δυνατόν τον αντικαταστάτη του, ώστε να κάνει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Επίσης ευχαρίστησε την ομάδα του που έκανε ότι ήταν δυνατό για να έχει έτοιμο ένα αξιόμαχο μονοθέσιο, μετά την ολική καταστροφή του δικού του. 

image1.img_.2048.medium_6.jpg

Το σφοδρό ατύχημα του Αλόνσο στο Άλμπερτ Παρκ, που είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση της MP4-31 και την απαγόρευση της συμμετοχής του στο δεύτερο αγώνα, στο Μπαχρέιν.

Best of internet