Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η Jaguar XK

Πέτρος Πιτσίνης
Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η Jaguar XK
Χωρίς αντικαταστάτη θα μείνει το σπορ κουπέ της Βρετανικής φίρμας, με τις πωλήσεις της νέας F-Type να έχουν υπερικανοποιήσει τους υπεύθυνους.

Η παραγωγή της Jaguar XK έχει τελειώσει εδώ και περίπου ένα χρόνο, ωστόσο τώρα εξαλείφεται κάθε ελπίδα αναβίωσης του μοντέλου από την ίδια την εταιρεία. Σύμφωνα με την τελευταία, η νέα XK θα έπρεπε να κοστίζει αρκετά περισσότερα χρήματα από την F-Type ώστε να μην τεθεί ζήτημα εσωτερικού ανταγωνισμού, με αρνητικό αντίκτυπο στα σχέδια της φίρμας που έχουν σαν στόχο τον διπλασιασμό των πωλήσεων φέτος. Όπως αναφέρει ο CEO της Jaguar στη Βόρειο Αμερική, οι πωλήσεις της F-Type και της XJ έχουν ικανοποιήσει πάρα πολύ ώστε να σκέφτονται την ένταξη ενός τέτοιου μοντέλου στον κατάλογό τους, αφού μόνο στις ΗΠΑ παραδίνονται σχεδόν 400 μονάδες το μήνα!

Από την άλλη, ευελπιστούν σε μια αντίστοιχα καλή πορεία των νέων XE, XF και του SUV, F-Pace, ενώ υπάρχουν πλάνα προσθήκης νέων προτάσεων στη γκάμα τους, όμως αποκλείεται κάποια από αυτές να είναι μικρότερη από την XE. Όσον αφορά τη Land Rover, αυτοκίνητα σαν την Bentley Bentayga ή την αναμενόμενη Rolls-Royce Cullinan δεν την απασχολούν, παρά το γεγονός ότι στοχεύουν σε περιορισμένες εκδόσεις του κορυφαίου SUV της, όπως η SVAutobiography ή την Holland & Holland. Η φίρμα ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δούμε κάποιο νέο μοντέλο πάνω από το Range Rover, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρει: «Εμείς ορίσαμε αυτή την κατηγορία, μας «ανήκει» και θα την υπερασπιστούμε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!