Άρωμα από Ντουμπάι στην Αυστραλία

Πέτρος Πιτσίνης
Άρωμα από Ντουμπάι στην Αυστραλία
Μετά την προσθήκη μιας Mercedes-AMG GLE 63 στο στόλο των περιπολικών της, η χώρα της Ωκεανίας θα χρησιμοποιεί και ένα Lexus RC-F των 467 ίππων για την... καταπολέμηση του εγκλήματος!

Η αστυνομία του Ντουμπάι είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι χρησιμοποιεί πανάκριβα και σπάνια supercars για... περιπολικά, κάτι που προσπαθεί να μιμηθεί -σε πολύ μικρότερο βαθμό μέχρι στιγμής- και η Αυστραλία. Πριν από λίγο καιρό είδαμε μια Mercedes-AMG GLE 63 να βάζει την στολή του σερίφη και τώρα, το αντίστοιχο τμήμα της Νέας Νότιας Ουαλίας θα εκπροσωπείται από ένα Lexus RC-F των 467 ίππων. Χαρακτηρίστηκε ως ένα «ισχυρό νέο όπλο στο οπλοστάσιό του» και θα εξυπηρετεί αρκετές ανάγκες του σώματος όπως η προώθηση της ασφαλούς οδήγησης, δίχως να χρησιμοποιείται εντατικά ως περιπολικό.

Ο επικεφαλής της Lexus στην Αυστραλία, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να παραχωρήσουμε στην αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ένα εντυπωσιακό RC-F Coupe για την προώθηση της οδικής ασφάλειας. Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για όλους τους χρήστες των δρόμων μας, ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε στους πιο κρύους μήνες του έτους». Το όχημα θα εκτελεί και χρέη... safety car, αφού ήδη χρησιμοποιήθηκε σαν αυτοκίνητο ασφαλείας ανοίγοντας και κλείνοντας την πίστα πριν και μετά από έναν αγώνα, κάτι που θα επαναληφθεί αν προκύψει κάποια αντίστοιχη -μικρή- μηχανοκίνητη διοργάνωση. Τέλος, το Lexus RC-F κινείται από έναν V8 κινητήρα των 5.0 λίτρων, με απόδοση 467 ίππων (όπως αναφέρεται και παραπάνω) και 520 Nm ροπής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!