Renault Captur με λάθος όνομα; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Renault Captur με λάθος όνομα; (video)
Δεν αλλάζει μόνο το C στο Kaptur που προορίζεται για την ρωσική αγορά. Παρότι μοιάζει με το «δικό μας», έχει 20 πόντους μεγαλύτερο μήκος και τετρακίνηση.

Το Kaptur που αποκάλυψε η Renault στην έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας μπορεί να διαθέτει ομόηχο όνομα και σχεδόν ταυτόσημη σχεδίαση, ωστόσο έχει σημαντικά μεγαλύτερες διαστάσεις και τετρακίνηση. Το μοντέλο που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Ρωσία για την εσωτερική και κάποιες ακόμα ασιατικές αγορές, έχει σημαντικά μεγαλύτερες διαστάσεις και σύστημα τετρακίνησης στο βασικό του εξοπλισμό. Το Captur με μήκος 4,12 μέτρα και πλάτος 1,77 ανήκει από άποψη διαστάσεων στη B κατηγορία, ενώ το Kaptur με μήκος 4,33 μέτρα, πλάτος 1,81 και μεταξόνιο 2,67 είναι αρκετά μεγαλύτερο ώστε να λογίζεται στη μικρή – μεσαία κατηγορία C.

Οι πιο προσεκτικοί παρατηρητές θα διαπιστώσουν ότι το Kaptur έχει μικρές διαφορές και στη σχεδίαση, κυρίως στις πλευρικές του επιφάνειες λόγω του αυξημένου μήκους, ενώ το εσωτερικό παραμένει αισθητικά απαράλλαχτο συγκριτικά με αυτό του Captur.

Καθώς η αυτόματη τετρακίνηση με επιλογή κλειδώματος κεντρικού διαφορικού αποτελεί βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, η ανάρτηση έχει ενισχυθεί, ενώ έχουν αυξηθεί οι γωνίες προσέγγισης και αναχώρησης εμπρός και πίσω, με το ύψος απόο έδαφος να ξεπερνά κατά 2 χιλιοστά τα 20 εκατοστά. Με αυτά τα δεδομένα, το Kaptur καλύπτει με άνεση της αυξημένες ανάγκες πρόσφυσης και πρόσβασης σε δύσβατους δρόμους που δημιουργούν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες του ρωσικού χειμώνα. Επιπρόσθετα, με το χώρο αποσκευών να έχει αυξηθεί μόλις κατά 10 λίτρα, στα 387 από τα 377 του Captur, είναι περισσότερο από προφανές ότι το χωροταξικό όφελος από τα +20 εκατοστά του μήκους έχει σχεδόν αυτούσιο ωφελήσει τους χώρους επιβατών.

Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του καλοκαιριού στη Ρωσία, με γκάμα κινητήρων που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά θα ξεκινά πιθανότητα με το σύνολο των 1.2 λίτρων βενζίνης και το 1.5 λίτρων πετρελαίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!