Γιατί αλλάζει κάθισμα ο Αλόνσο;

Γιατί αλλάζει κάθισμα ο Αλόνσο;

Τελικά ο Φερνάντο Αλόνσο τη γλίτωσε όντως φτηνά, καθώς η σφοδρότητα του ατυχήματός του προκάλεσε ζημιά ακόμη και στο εξαιρετικά ανθεκτικό του κάθισμα!

Γιατί αλλάζει κάθισμα ο Αλόνσο;

Αγιο είχε τελικά ο Φερνάντο Αλόνσο κατά το πρόσφατο ατύχημά του στο Γκραν Πρι Αυστραλίας. Η σφοδρότητα του ατυχήματος ήταν τέτοια τέτοια, ώστε θα χρειαστεί –μεταξύ άλλων- και νέο κάθισμα στον επόμενο αγώνα στο Μπαχρέιν.

Όπως δήλωσαν οι άνθρωποι της McLaren, «το κάθισμα ράγισε σε ένα σημείο κατά το ατύχημα, όμως δεν έσπασε. Γιαυτόν τον λόγο θα αλλάξουμε κάθισμα στον αγώνα του Μπαχρέιν».

Το μονοθέσιο του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 συγκρούστηκε με τη Haas του Γκουτιέρεζ, πήρε αρκετές τούμπες και προσγειώθηκε με σφοδρότητα στην πίστα, όμως ο Αλόνσο βγήκε αλώβητος και χωρίς βοήθεια μέσα από τα συντρίμμια του.

Ωστόσο για να ραγίσει το εξαιρετικά ανθεκτικό κάθισμα, αντιλαμβανόμαστε όλοι τι δυνάμεις ασκήθηκαν πάνω στο μονοθέσιο, αλλά και στον οδηγό του. Ο ίδιος ο Ισπανός είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο ατύχημα ως το σοβαρότερο της μακρόχρονης καριέρας του και είχε συμπληρώσει, ότι «θα ήθελα, να μπορούσα να το σβήσω από τη μνήμη μου».

Βέβαια στο Μπαχρέιν θα χρειαστεί το μονοθέσιο του Αλόνσο, εκτός από το κάθισμα, πολύ περισσότερα νέα πράγματα. Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι θα χρησιμοποιηθεί νέος κινητήρας, ενώ θα αλλάξουν και πολλά εξαρτήματα και μέρη του αμαξώματος μονοκόκ.

Best of internet