Το κρυφό όπλο της Alpine

Γιώργος Βαρίνος
Το κρυφό όπλο της Alpine
Όλοι περιμένουν ότι το πρώτο σύγχρονο σπορ μοντέλο της Alpine θα έχει κάποιο τετρακύλινδρο κινητήρα της Renault Sport. Γιατί όμως όχι της… AMG;

Η συνεργασία των Renault – Nissan με τη Mercedes έχει παρελθόν και μέλλον. Οι δύο όμιλοι συνεργάζονται τόσο στην κατασκευή μοντέλων με κοινό πλαίσιο, όπως η περίπτωση των νέων μικρών Infinity που χρησιμοποιούν το πλαίσιο της Mercedes A, όσο και στην κοινή χρήση κινητήρων. Τα συμπαγή Mercedes για παράδειγμα, όπως η A Class, CLA και GLA, χρησιμοποιούν τα diesel μοτέρ της Renault.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πολύ πιθανό να δούμε την έκδοση παραγωγής της Alpine Vision Concept που αναμένεται μέσα στο έτος, όχι με ένα τετρακύλινδρο κινητήρα της Renault στο κέντρο, αλλά με το νέο τρίλιτρο V6 biturbo της AMG, που χρησιμοποιείται ήδη στα μεσαία μοντέλα της Mercedes και αποδίδει από 350 έως και 410 ίππους. Ίσως μάλιστα ο κινητήρας αυτός να χαρακτηρίζει την κορυφαία έκδοση της Alpine, με τη βασική να αρκείται στο δίλιτρο τετρακύλινδρο turbo της Renault με ισχύ κοντά στους 300 ίππους.

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν έως το Σεπτέμβριο πάντως, καθώς η διεθνής έκθεση του Παρισιού θα είναι αυτή που θα φιλοξενήσει την έκδοση παραγωγής της Alpine. Επισήμως η διάθεση υπάρχει ωστόσο, καθώς ο αντιπρόεδρος της Renault Μπρούνο Ανκελίν δήλωσε ότι η περίπτωση της AMG εξετάζεται ως μια εναλλακτική στο να χρησιμοποιηθεί κάποιος κινητήρας της συμμαχίας Renault – Nissan, ο οποίος όμως θα χρειαστεί περαιτέρω ενδυνάμωση και άρα χρόνο και χρήμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!