Aλλάζει ομάδα ο πρωταθλητής του MotoGP;

Γιώργος Βαρίνος
Aλλάζει ομάδα ο πρωταθλητής του MotoGP;
Ο θρυλικός αναβάτης Τζιάκομο Αγκοστίνι επιβεβαίωσε ότι η Ducati έχει προτείνει ένα «σούπερ συμβόλαιο» στο Λορένθο, που όμως κρατά κλειστό το στόμα του.

Μπορεί ο Χόρχε Λορένθο να μην αποκαλύπτει τι μέλλει γενέσθαι στη σχέση του με τη Yamaha, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που μιλούν σχετικά με το αν ο Ισπανός θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, που λήγει το 2016, ή θα μετακινηθεί σε άλλη ομάδα. Πρόσφατα ο άσπονδος φίλος του, ο Ρόσι, δήλωσε ότι «δεν έχει τα κότσια» -για να το εκφράσουμε πιο σεμνά- να πάει στην Ducati, που όπως φημολογείται στους παροικούντες τα paddock, έχει καταθέσει μια οικονομικά κολοσσιαία πρόταση συνεργασίας στο Λορένθο.

Ακριβώς αυτό επιβεβαιώνει άλλωστε με δηλώσεις του ένας από τους μεγαλύτερους αναβάτες αγώνων μοτοσικλέτας όλων των εποχών, ο Τζιάκομο Αγκοστίνι. Όπως ανάφερε στο ιταλικό site quotidiano.net, «Ξέρω πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Audi (ιδιοκτήτρια της Ducati), του έχει κάνει μια σούπερ προσφορά. Εύχομαι λοιπόν να υπογράψει με την Ducati».

Αν λοιπόν ο Λορένθο έχει στα χέρια του προσφορά τόσο από την Yamaha, όπως έχει επιβεβαιώσει, όσο και από την Ducati, όπως φημολογείται, γιατί αργεί να πάρει μια απόφαση; Σύμφωνα με τον Αγκοστίνι, αυτό συμβαίνει γιατί πρέπει να σταθμίσει αν «τα χρήματα που του προσφέρουν αποτελούν ικανό κίνητρο να αφήσει την καλύτερη μοτοσικλέτα, που προφανώς διαθέτει η Yamaha; Αν κρίνει ότι η Ducati μπορεί να του προσφέρει μια κορυφαία μοτοσικλέτα ώστε να συνεχίσει να νικά, τότε θα αποδεχτεί την πρόκληση. Αλλά μάλλον ακόμα δεν έχει πειστεί για κάτι τέτοιο». Ή μπορεί, πολύ απλά, να συμβαίνει αυτό που δήλωσε ο Ρόσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!