Το Volvo V60 αυτοκίνητο ασφαλείας στο WTCC

Γιώργος Βαρίνος
Το Volvo V60 αυτοκίνητο ασφαλείας στο WTCC
Με 350 ίππους, τετρακίνηση, αναρτήσεις Ohlins και φρένα Brembo, το Volvo V60 Polestar είναι το αυτοκίνητο ασφαλείας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα τουρισμού.

Το 2016 είναι η πρώτη χρονιά που η Volvo συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού (WTCC), μέσω της Polestar και της ομάδας Cyan Racing. Δύο S60 βαμμένα στο μπλε της Polestar με οδηγούς τους Σουηδούς Έκμπλομ και Μπγιόργκ θα αντιπαρατεθούν στην περσινή πρωταθλήτρια Citroen με τα C-Elysse και επίσης στις Honda, Lada και Chevrolet που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Η Polestar, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τις εκδόσεις επιδόσεων των αυτοκινήτων Volvo, θα είναι επίσης ο προμηθευτής του αυτοκινήτου ασφαλείας, ενός ειδικά τροποποιημένου V60. Ο δίλιτρος κινητήρας T6 αποδίδει 350 ίππους ισχύος και 500 Nm ροπή, που μεταφέρονται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός συστήματος τετρακίνησης Haldex και αυτόματου κιβωτίου με paddles αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι.

Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει στην ανάρτηση, με τα γόνατα McPherson εμπρός να έχουν ενισχυμένα σκέλη κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα, πιο σκληρά σημεία στήριξης στους θόλους και σκληρότερα ελατήρια. Τα αμορτισέρ ανήκουν στην Ohlins, ενώ τα αναβαθμισμένα φρένα στην Brembo, που περιλαμβάνουν πλευστούς και αεριζόμενους δίσκους εμπρός και πίσω, για μέγιστη αντοχή. Η διάμετρος των τροχών είναι 20 ίντσες και τα ελαστικά έχουν πλάτος 245 χιλ.

Οι τροποποιήσεις του V60 ολοκληρώνονται με ένα roll cage, σύστημα πυρόσβεσης και φυσικά ένα πλήρες σύστημα επικοινωνίας και διάσωσης. Παρότι όλες αυτές οι προσθήκες έχουν ανεβάσει το βάρος στα 1.834 κιλά, οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές με τα 100 χιλιόμετρα από στάση να επιτυγχάνονται σε 5,0 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!