Στο Ring τριγυρνάει η Porsche Panamera (video)

Γιώργος Βαρίνος
Στο Ring τριγυρνάει η Porsche Panamera (video)
Με ελάχιστο καμουφλάζ και κινητήρα turbo «συνελήφθη» από το φακό η δεύτερη γενιά της Porsche Panamera.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η εξέλιξη της δεύτερης γενιάς Panamera της Porsche. Το μεγάλο τετράθυρο, πολυτελές και ταχύτατο μοντέλο της Porsche που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στη διεθνή έκθεση του Παρισιού το Σεπτέμβρη και να ξεκινήσει να πωλείται στο τέλος του έτους, βρέθηκε στο μεγάλο, ιστορικό σιρκουί του Νίρμπουργκρινγκ από όπου και το σχετικό video.

Η νέα γενιά Panamera θα χαρακτηρίζεται εξωτερικά από πιο αιχμηρή σχεδίαση, ειδικά πίσω, χάρη στα πιο στενά και πλατιά φωτιστικά σώματα, ενώ σημαντική μείωση αναμένεται και στο βάρος, χάρη στην υιοθέτηση του πλαισίου MSB του ομίλου της VW. Το μήκος αναμένεται να ξεπερνά όπως και σήμερα τα 5 μέτρα, ωστόσο το συνολικό βάρος θα είναι αρκετά κάτω από τα 2.000 κιλά. Στο εσωτερικό αναμένεται να υιοθετηθεί ένα πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων και μια μεγάλη κεντρική οθόνη η οποία θα μειώσει σημαντικά την ύπαρξη των διακοπτών που στο σημερινό μοντέλο πρώτης γενιάς είναι δεκάδες.

Όσον αφορά στους κινητήρες, φήμες θέλουν να εξελίσσεται μια εντελώς νέα γενιά V6 και V8 συνόλων με turbo φυσικά, σε συνεργασία με την Audi. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται και η ύπαρξη υβριδικής έκδοσης, ενώ για τα κορυφαία μοντέλα turbo και turbo S η ισχύς αναμένεται να ξεπερνά τους 550 και 600 ίππους, από 520 και 570 που αποδίδουν οι κινητήρες στο υφιστάμενο μοντέλο.

Μαζί με τη μείωση του βάρους, η αύξηση της ισχύος θα επιφέρει σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις και κυρίως στην κατανάλωση, που αναμένεται τουλάχιστον 10% χαμηλότερη σε σχέση με το παρελθόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!