Θα αλλάξει χέρια η F1;

Γιώργος Βαρίνος
Θα αλλάξει χέρια η F1;
Σύμφωνα με τον Έκλεστοουν η εταιρεία επενδύσεων CVC, που είναι η μεγαλύτερη μέτοχος στην F1, έχει συμφωνήσει στην τιμή πώλησης του μεριδίου της.

Οι φήμες για πώληση του πλειοψηφικού μεριδίου 35% που κατέχει στο Formula One Group η εταιρεία επενδύσεων CVC δεν είναι νέες. Εδώ και μήνες έχει γίνει γνωστό ότι αναζητούνταν αγοραστές, οι οποίοι, σύμφωνα με συνέντευξη του Μπέρνι Έκλεστοουν στη βρετανική εφημερίδα The Mail on Sunday, έχουν συμφωνήσει και στην τιμή.

«Πιστεύω ότι η CVC θα πρέπει να αποφασίσει αργά η γρήγορα (σ.σ. αν θα πουλήσει). Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν και μάλιστα δύο από αυτούς έχουν συμφωνήσει και στην τιμή. Το ερώτημα είναι αν η CVC θέλει να πουλήσει ή όχι», ανάφερε ο Έκλεστοουν, «καρφώνοντας» ταυτόχρονα τη CVC ως αναποφάσιστη. Στο ερώτημα πως προβλέπει να διαμορφωθούν τα πράγματα με ένα νέο μεγάλο μέτοχο, ο 85χρονος διευθύνων σύμβουλος της F1 ανάφερε πως «Δεν ξέρεις τι θα συμβεί έως ότου κάποιος αγοράσει και δεις πως λειτουργεί. Δεν μπορείς να ξέρεις από πριν πως θα είναι η συνεργασία».

Το σίγουρο είναι ότι ο υπέργηρος Έκλεστοουν μάλλον βλέπει θετικά μια αλλαγή «αφεντικών» στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς κάτι τέτοιο ίσως ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του. Υπό την έννοια, ότι οι νέοι επενδυτές θα χρειαστούν χρόνο –και τη δικές του πολύτιμες γνώσεις- για να εδραιώσουν μια νέα κατάσταση. Το ερώτημα είναι πόσο ακόμα επιθυμεί ο υπέργηρος διευθύνων σύμβουλος να κινεί τα νήματα, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι πλέον η περιουσία του, που χτίστηκε κυρίως επί των ημερών του στη διοίκηση της F1, αποτιμάται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!