Εκπλήξεις λόγω βροχής στην ανάβαση Ριτσώνας

Γιώργος Βαρίνος
Εκπλήξεις λόγω βροχής στην ανάβαση Ριτσώνας
Με πολλές συμμετοχές και εναλλαγές στις πρώτες θέσεις ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος αναβάσεων για το 2016.

Η λαοφιλής ανάβαση της Ριτσώνας στιγματίστηκε φέτος από τον άστατο καιρό. Από την αρχή του αγώνα έπεφτε ψιλόβροχο, το οποίο στη συνέχεια εξελίχθηκε σε βροχόπτωση. Μεταξύ των σκελών, ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του, με αποτέλεσμα να στεγνώσει για λίγο μέρος της διαδρομής, ωστόσο στη συνέχεια το ψιλόβροχο επανήλθε κατά διαστήματα, γεγονός που ταλαιπώρησε θεατές και αγωνιζόμενους, με τους τελευταίους να έχουν να λύσουν το γρίφο της επιλογής ελαστικών.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αρχικά νικητής της Ομάδας Ν ανακηρύχθηκε ο Χρήστος Βλάχος με το Peugeot 106 S16. Στη συνέχεια όμως οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο Βολιώτης οδηγός έπρεπε να τεθεί εκτός αγώνα, από παραβίαση στην καλωδίωση του αυτοκινήτου. Συνεπώς, ο Δημήτρης Πολατσίδης (Peugeot 106 S16) έφυγε από τη Ριτσώνα με τους 25 βαθμούς της πρώτης θέσης.

Στην Ομάδα Α, ταχύτερος ήταν ο Σπύρος Βοργιάς με το Peugeot 106 S16, που παραδοσιακά θριαμβεύει στη Ριτσώνα. Οι στεγνές συνθήκες τον ευνόησαν να χτίσει μια σημαντική διαφορά από τους ανταγωνιστές του, κάτι που του χάρισε την πρώτη του φετινή επιτυχία.Το Peugeot έκανε και τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, αρκετά εμπρός από τετρακίνητα φαβορί της κατηγορίας Α.

Χτίζοντας διαφορά ασφαλείας από το πρώτο σκέλος, ο Γιώργος Κεχαγιάς (Ford Sierra RS 500) ξεκίνησε με το δεξί τη συμμετοχή του στην Ομάδα Ε. Στα Ιστορικά, ο Γιώργος Κατσαρός (Ford Escort RS1600) δεν είχε αντίπαλο το διήμερο, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί. Για τα πλήρη αποτελέσματα της ανάβασης, μπορείτε να επισκεφτείτε το σύνδεσμο http://www.infomega.gr/live/

Επόμενος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων είναι η Ανάβαση Διονύσου που θα διεξαχθεί στις 23-24 Απριλίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!