Αυτοκίνητο με… σκάλες

Γιώργος Βαρίνος
Αυτοκίνητο με… σκάλες
Το είδαμε και αυτό. Το κορυφαίο SUV της Lincoln, το Navigator, με τρία αναδιπλούμενα σκαλοπάτια για την είσοδο και έξοδο των επιβατών.

Η μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων της Ford στις ΗΠΑ, η Lincoln, παρουσίασε το πρωτότυπο Navigator στην έκθεση της Νέας Υόρκης με στόχο, κυρίως, τον εντυπωσιασμό. Και τα κατάφερε όχι τόσο με τις τεράστιες πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω, όσο με τα τρία αναδιπλούμενα σκαλοπάτια που διευκολύνουν την είσοδο και έξοδο των επιβατών στο θηριώδες SUV. Η έμπνευση της ιδέας προέρχεται από τα ιδιωτικά αεροσκάφη και τα γιοτ, των οποίων οι κάτοχοι είναι άλλωστε το δυνητικό αγοραστικό κοινό του Navigator.

Η διάταξη στο τεράστιο εσωτερικό είναι εξαθέσια, με αντίστοιχα ιδιαίτερα άνετα καθίσματα σε τρεις σειρές. Ο εξοπλισμός διασύνδεσης είναι πραγματικά εντυπωσιακός, με οθόνες για όλους τους επιβάτες, ενώ στο ταμπλό οι διακόπτες είναι ελάχιστοι και το ρόλο των οργάνων παίζει μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη, με μια ακόμα για το χειρισμό όλων των συστημάτων τοποθετημένη στο κέντρο.

Επιπρόσθετα, η Lincoln έχει κατοχυρώσει την πατέντα μιας διάταξης γκαρνταρόμπας για το χώρο αποσκευών, όπου ο ιδιοκτήτης μπορεί να έχει ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ σε πρώτη ζήτηση –εδώ πρέπει να θυμηθούμε ίσως την ταινία «Δικηγόρος σκοτεινών υποθέσεων» με πρωταγωνιστή τον Μάθιου Μακόναχι, ο οποίος ζούσε και εργαζόταν κυριολεκτικά μέσα σε μια λιμουζίνα της Lincoln.

Το τεράστιο SUV παίρνει κίνηση από τον Ecoboost κινητήρα των 3,5 λίτρων της Ford, ο οποίος αποδίδει με τη βοήθεια δύο turbo 400 ίππους και φυσικά συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο. Η σχεδίαση του εντυπωσιακού αμαξώματος είναι πολύ μίνιμαλ και καθαρή, σε μια προσπάθεια ώστε το τεράστιο αμερικανικό SUV να αποκτήσει λίγη από την αίγλη των Ευρωπαίων ανταγωνιστών του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!