Γονείς για Οσκαρ ανευθυνότητας (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Γονείς για Οσκαρ ανευθυνότητας (video)
Ένας πατέρας εμπιστεύεται μια Porsche Cayenne εκατοντάδων ίππων στον μόλις εννέα ετών γιο του, τον οποίο ενθαρρύνει από το πίσω κάθισμα η μητέρα του. Απλά σουρεαλιστικό!

Ένα απίστευτο βίντεο, που μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας, κάνει πάταγο στο Διαδίκτυο. Πρωταγωνιστής του είναι ένα εννιάχρονο αγόρι, που οδηγεί μια Porsche Cayenne σε δημόσιο δρόμο σε χωριό του Βελγίου. Την κάμερα την κρατάει ο ίδιος του ο πατέρας, ο οποίος μάλιστα παροτρύνει τον πιτσιρικά, να παραβιάσει ακόμη περισσότερο τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, το παιδί οδηγεί το θηριώδες 4x4 με ταχύτητες που αγγίζουν, ή και ξεπερνούν τα 100 χλμ./ώρα, σε δρόμο με ανώτατο όριο τα 50 χλμ./ώρα!

Ο γιος κάποια στιγμή στρίβει σε κάποιον άλλον δρόμο και αρχίζει να οδηγεί κάπως... συντηρητικά, οπότε ο πατέρας δυσανασχετεί και του ζητά, να πατήσει τέρμα το γκάζι. Το αγοράκι επαναλαμβάνει αρκετές φορές, ότι περίμενε την όλη διαδικασία πιο δύσκολη, ενώ ακούγεται και η μητέρα να ενθαρρύνει τον γιο της από το πίσω κάθισμα. Με άλλα λόγια, πάρε τον ένα γονιό και χτύπα τον άλλον.

Φυσικά το ανέβασμα του βίντεο στο Διαδίκτυο θα φέρει τους δύο ανεύθυνους γονείς σε δύσκολη θέση, με την τοπική αστυνομία ήδη να τους έχει ήδη εντοπίσει. Όσο για τις κυρώσεις, αυτές ξεκινούν από την καταβολή προστίμου έως και την κατάσχεση της Cayenne.

Βασικά, από τέτοιους γονείς πρέπει να αφαιρείται η επιμέλεια των παιδιών τους, τουλάχιστον για ένα διάστημα, μέχρι να επιδείξουν ειλικρινή μεταμέλεια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!