Γιατί θα πάρει ο Ρόσμπεργκ το πρωτάθλημα!

Γιατί θα πάρει ο Ρόσμπεργκ το πρωτάθλημα!

Τα στατιστικά στοιχεία βγάζουν εφέτος τον Ρόσμπεργκ Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, ενώ στο Μπαχρέιν μπορεί να έχουμε ένα νέο ρεκόρ από τη Mercedes.

Γιατί θα πάρει ο Ρόσμπεργκ το πρωτάθλημα!

Σε δαιμονισμένη φόρμα βρίσκεται ο Νίκο Ρόσμπεργκ, καθώς ξεκίνησε τη χρονιά με νίκη, ενώ είχε ολοκληρώσει την προηγούμενη με άλλες τρεις πρώτες θέσεις στα τελευταία Γκραν Πρι. Αυτό του δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται το στέμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 για το 2016.

Δεν πρόκειται για κάποια αυθαίρετη πρόβλεψη, αλλά για ένα στατιστικό στοιχείο, σύμφωνα με το οποίο, όλοι οι πιλότοι που νίκησαν σε τέσσερα συνεχόμενα Γκραν Πρι της Formula 1, στέφθηκαν τελικά πρωταθλητές. Μόλις πέντε οδηγοί κατάφεραν από το 1950 έως σήμερα να πετύχουν μάλιστα πέντε συνεχόμενες νίκες, με τελευταίο τον Χάμιλτον το 2014.

Στο Γκραν Πρι Αυστραλίας σημείωσε εξάλλου η Mercedes τον πέμπτο κατά σειρά διπλό θρίαμβο, με τους δύο πιλότους της να καταλαμβάνουν τις υψηλότερες θέσεις του βάθρου. Αν επαναληφθεί αυτό και στον επόμενο αγώνα, στο Μπαχρέιν, τότε θα έχει πετύχει η Mercedes για 25η φορά το «1-2». Ετσι θα βρεθεί μόνη της στην πρώτη θέση της σχετικής στατιστικής, την οποία μοιράζεται σήμερα με τη Ferrari και το δίδυμο των οδηγών Σουμάχερ και Μπαρικέλο με 24 ανάλογες επιτυχίες.

Best of internet