Έρχεται Ευρώπη το κορυφαίο SUV της Mazda;

Έρχεται Ευρώπη το κορυφαίο SUV της Mazda;

Το CX-9 είναι το μεγαλύτερο crossover που έχει η Mazda στην γκάμα της και υπάρχει πιθανότητα να έρθει και στη Γηραιά Ήπειρο, χωρίς βέβαια αυτό να είναι σίγουρο. 

Έρχεται Ευρώπη το κορυφαίο SUV της Mazda;

Ο Επικεφαλής της Mazda Ευρώπης άφησε μερικές πιθανότητες για την είσοδο του CX-9 στις ευρωπαϊκές αγορές, όμως δεν είναι λίγα τα «προβλήματα» που προκύπτουν. Το κορυφαίο SUV της εταιρείας έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες της αγοράς των ΗΠΑ, καθώς για εκεί προοριζόταν εξαρχής. Ο κινητήρας που το κινεί είναι ένας τούρμπο βενζίνης των 2.5 λίτρων, που μπορεί για τις ΗΠΑ να είναι φυσιολογικός σε χωρητικότητα, αλλά στην Ευρώπη για να εξασφαλιστεί μια επιτυχημένη πορεία, είναι απαραίτητα και μικρότερα μοτέρ στη γκάμα. 

Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι το 2.2 SkyActiv Diesel που πληροί και τη νόρμα ρύπων Euro 6, συνθέτοντας ένα ενδιαφέρον σύνολο. Το πιο σημαντικό ωστόσο για να δοθεί το «πράσινο φως» και να δούμε το CX-9 στην Ευρώπη, είναι οι μελέτες που θα κάνει η εταιρεία αναφορικά με τις πωλήσεις. Αν οι έρευνες δείξουν ότι ο αριθμός των πωλήσεων δεν θα είναι επαρκής για να καλύψει όλα τα έξοδα που θα γίνουν, τότε τα πλάνα ματαιώνονται. 

Best of internet