Και υβριδικό το νέο Renault Clio;

Πέτρος Πιτσίνης
Και υβριδικό το νέο Renault Clio;
H επόμενη γενιά του Γαλλικού σουπερμίνι δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει στην γκάμα της και μια υβριδική έκδοση, βασισμένη στο σύστημα που γνωρίσαμε στο Renault Scenic!

Στην έκθεση του Παρισιού μέσα στο 2016 θα δούμε την μικρής έκτασης ανανέωση του Renault Clio, όμως στη Γαλλική εταιρεία ήδη έχουν αρχίσει να σκέφτονται την επόμενη, εντελώς νέα γενιά του μοντέλου τους. Σε αυτή θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα υπάρχει επιλογή υβριδικής έκδοσης, με σύστημα βασισμένο σε αυτό που είδαμε πρόσφατα στο πολυμορφικό της Renault, το Scenic.

Ο Μπρούνο Αντσελίν, αντιπρόεδρος σχεδιασμού των προϊόντων, είπε στο AutoExpress: «Ναι, θα εξετάσουμε την υιοθέτηση της τεχνολογίας από το Scenic και σε άλλα μοντέλα μας». Με βάση αυτή τη δήλωση, το Clio είναι αρκετά πιθανό να μπορέσει να ανταγωνιστεί το ιδιαίτερα πετυχημένο Toyota Yaris Hybrid, το οποίο για την ώρα «παίζει» χωρίς αντίπαλο. Μέχρι τότε, η ανανεωμένη έκδοση της τωρινής γενιάς του Γαλλικού σουπερμίνι που θα δούμε στο Παρίσι αναμένεται να διαφοροποιείται κυρίως σχεδιαστικά, χωρίς εκπλήξεις στα μηχανικά μέρη ή τον εξοπλισμό του μοντέλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Scenic χρησιμοποιεί έναν ντίζελ κινητήρα σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα, αντί για ένα μοτέρ βενζίνης που είναι το πιο συνηθισμένο. Η μπαταρία των 48V ουσιαστικά «βοηθάει» τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στις χαμηλές κυρίως στροφές, με αποτέλεσμα να έχει αυξημένη απόδοση και μειωμένη κατανάλωση. Αν τελικά η τεχνολογία περάσει και στο Clio, το πιο πιθανό είναι να δούμε κάτι αντίστοιχο, ίσως με το ντίζελ μοτέρ Energy dCi 100.

Στη φωτογραφία εμφανίζεται το Renault Eolab Concept.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!