Στα πρότυπα του Focus το επόμενο Fiesta

Στα πρότυπα του Focus το επόμενο Fiesta

Στα πρότυπα του Focus το επόμενο Fiesta

Το μοντέλο της Ford ανανεώνεται για το 2017 και θα υιοθετήσει τα σχεδιαστικά στοιχεία που έχουμε γνωρίσει στα πρόσφατα δημιουργήματα της εταιρείας, ιδίως αυτά του Focus. 

Το νέο Ford Fiesta αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2016, με αρκετές αλλαγές από το σημερινό μοντέλο. Αρχικά, θα περάσει και σε εκείνο η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Ford, με σαφείς επιρροές από το Focus, ακόμη και από το Mondeo. Θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και πιο πλατύ από το σημερινό Fiesta, κάτι που σημαίνει ότι θα αυξηθούν οι διαθέσιμοι χώροι για τους επιβάτες, αλλά και τις αποσκευές. 

Βέβαια δεν θα πατάει σε κάποια νέα πλατφόρμα, αλλά την ήδη υπάρχουσα, με αρκετές αλλαγές ωστόσο. Αυτή δεν είναι μια νέα τακτική καθώς το έχουμε δει και πρόσφατα από άλλους κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη κατηγορία, για τη μείωση του κόστους. 

Στους κινητήρες μάλλον δεν θα αντικρίσουμε μεγάλες διαφοροποιήσεις. Μέχρι στιγμής οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάργηση του βενζινοκινητήρα των 1.4 λίτρων και την αντικατάστασή του από τον τρικύλινδρο 1.0 EcoBoost, που αντιπροσωπεύει έτσι και αλλιώς ένα μεγάλο μερίδιο πωλήσεων του μοντέλου στην Ευρώπη. Στους πετρελαιοκινητήρες, ο 1.5 TDCi θα εξακολουθήσει να διατίθεται, σε διάφορες παραλλαγές ιπποδυνάμεων. Πάντως, παρά το γεγονός ότι το νέο Fiesta θα παρουσιαστεί -κατά πάσα πιθανότητα- μέσα στο 2016, δεν θα το δούμε στις αντιπροσωπείες πριν το 2017. 

Best of internet