Χωρίς ρεύμα το αγωνιστικό NSX (video)

Gazzetta team
Χωρίς ρεύμα το αγωνιστικό NSX (video)
H Honda βγάζει το υβριδικό σύστημα και το αυτόματο κιβώτιο από το NSX για να δημιουργήσει την αγωνιστική εκδοχή του στην κατηγορία GT3.

Μπορεί το νέο NSX να είναι ένα τεχνολογικό θαύμα, με τρεις ηλεκτρικούς και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων, μετάδοση σε όλους τους τροχούς και ένα αμάξωμα από σύνθετα ελαφρά κράματα, ωστόσο με βάρος πάνω από 1.700 κιλά είναι σίγουρο ότι θα τα έβρισκε σκούρα στους αγώνες.

Με στόχο λοιπόν να συναγωνιστεί τις Porsche, τις Ferrari και τις Lamborghini στις πίστες όλου του κόσμου, η αγωνιστική του εκδοχή με την ονομασία GT3 που μόλις παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση της Νέας Υόρκης, έχασε όλα τα ηλεκτρικά και υβριδικά καλούδια και κράτησε μόνο τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ταυτόχρονα, το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων έδωσε τη θέση του σε ένα χειροκίνητο σειριακό έξι σχέσεων και φυσικά η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς.

Το νέο NSX εξελίσσεται με στόχο μέσα στη χρονιά να λάβει την έγκριση της FIA για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα GT3, στο οποίο θα ξεκινήσει το 2017. Η σχεδίαση του NSX GT3 πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία, η εξέλιξή του συνεχίστηκε στις πίστες της Ευρώπης και της Ασίας, ενώ η κατασκευή του θα γίνεται στις ΗΠΑ. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες, το βέβαιο είναι όμως ότι τόσο η ισχύς του biturbo κινητήρα εσωτερικής καύσης των 3.5 λίτρων θα είναι αυξημένη, ενώ το βάρος θα είναι σημαντικά χαμηλότερο, στο όριο των προδιαγραφών της κατηγορίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!