«Θα είχε σκοτωθεί ο Αλόνσο πριν 20 χρόνια»

Πέτρος Πιτσίνης
«Θα είχε σκοτωθεί ο Αλόνσο πριν 20 χρόνια»
Ο πρώην πρόεδρος της FIA, Μαξ Μόσλεϊ, εκτιμά ότι το ίδιο ατύχημα θα είχε κοστίσει πιθανότατα στον Αλόνσο τη ζωή του, αν είχε συμβεί πριν δύο δεκαετίες.

Το τρομερό ατύχημα του Φερνάντο Αλόνσο στο πρώτο εφετινό Γκραν Πρι στη Μελβούρνη της Αυστραλίας σοκάρισε, αλλά πέρασε χωρίς συνέπειες για τον Ισπανό. Ο οδηγός της McLaren βγήκε αλώβητος από τα συντρίμμια του μονοθεσίου του και στις πρώτες δηλώσεις του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA για την υψηλή ασφάλεια στη Formula 1.

Την άποψη του Αλόνσο, ότι δηλαδή χρωστά τη ζωή του στα νέα στάνταρ ασφαλείας της Formula 1, συμμερίστηκε και ο πρώην πρόεδρος της FIA, Μαξ Μόσλεϊ. O Bρετανός ρωτήθηκε από την ‘’Daily Mail’’, αν θα είχε επιζήσει ο Αλόνσο μετά από ένα παρόμοιο ατύχημα πριν 15 ή 20 χρόνια και απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν νομίζω. Δεν μπορείς να το γνωρίζεις χωρίς ακριβή ανάλυση, γενικότερα όμως κατέληγαν τέτοια ατυχήματα σε σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμη και σε θάνατο. Ευτυχώς, αυτό σταμάτησε».

Όπως είναι γνωστό, ο θάνατος του Σένα το 1994 στην Ίμολα της Ιταλίας λειτούργησε σαν ξυπνητήρι για τη FIA, τις ομάδες και όλους τους εμπλεκόμενους στη Formula 1 και από τότε έχει δοθεί προτεραιότητα στα θέματα ασφαλείας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι μετά τον χαμό του Βραζιλιάνου πέρασαν σχεδόν δύο δεκαετίες, πριν θρηνήσουμε την απώλεια ενός οδηγού της Formula 1 σε πίστα αγώνων, όπως συνέβη τον Οκτώβριο του 2014 με τον Γάλλο Ζουλς Μπιανσί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!