Σάρωσε τα βραβεία το Audi R8

Γιώργος Βαρίνος
Σάρωσε τα βραβεία το Audi R8
Με το βραβείο για το αυτοκίνητο επιδόσεων του 2016, το Audi R8 είναι ο κορυφαίος πολυνίκης του θεσμού για το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

Το Audi R8 Coupé κατέκτησε τον τίτλο «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων 2016» και παρέλαβε το βαρύτιμο τρόπαιο κατά την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης της Νέας Υόρκης.

Με συνολικά τέσσερα βραβεία, το Audi R8 είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία της θεσμού για την ανάδειξη των «Παγκόσμιων Αυτοκινήτων» της χρονιάς. Ο προκάτοχος του R8 είχε ήδη αποσπάσει τρία βραβεία ως «Αυτοκίνητο Επιδόσεων» και «Καλύτερου Σχεδιασμού» της χρονιάς στο διάσημο διαγωνισμό. Τα δύο πρώτα του απονεμήθηκαν τα έτη 2008 και 2010, για την έκδοση με τον κινητήρα V10, ενώ το δεύτερο το 2008 μαζί με τον τίτλο του καλύτερου αυτοκινήτου επιδόσεων.

Τώρα, η δεύτερη γενιά του σπορ μοντέλου υψηλών επιδόσεων της Audi κατάφερε να κερδίσει και πάλι, για τέταρτη φορά, την εμπιστοσύνη της διεθνούς κριτικής επιτροπής των 73 κορυφαίων δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου.

Το Audi R8 Coupé διαθέτει V10 κινητήρα με ισχύ 610 ίππων που μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Quattro. Eπιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 330 χλμ./ώρα. Στην έκθεση της Νέας Υόρκης, όπου του απονεμήθηκε ο τίτλος, έκανε το ντεμπούτο της και η cabrio εκδοχή του μοντέλου της δεύτερης γενιάς, με την ονομασία Spyder.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!